A murit Paula Iacob, avocata care l-a apărat pe câinele ce a mușcat un japonez, în BucureștiAvocata Paula Iacob a murit marți, la vârsta de 83 de ani. Ea a devenit cunoscută datorită proceselor controversate la care a patricipat ca avocat, de la apărarea lui Nicu Ceaușescu la apărarea câinelui care a mușcat un japonez. 

Primul caz mediatizat al unei persoane ucise de maidanezi la București s-a petrecut în 2006, victima fiind un japonez. Câinele care l-a mușcat a fost însă cruțat atunci. 

Japonezul, preşedintele reprezentanţei Koyo, se afla în apropierea sediului Guvernului, când căţeaua, cunoscută sub numele de Bosquito, a sărit să-l muşte. Câinele l-a prins pe bărbatul de 68 de ani de picior şi i-a secţionat o arteră. Bărbatul a pierdut atât de mult sânge, încât, în scurt timp, a murit. Haitele de câini din zonă au fost strânse de municipalitate, iar principalul suspect s-a dovedit a fi Bosquito, scrie click.

Cazul a ajuns în Justiţie, iar patrupedul a fost apărat de avocata Paula Iacob. Aceasta a susţinut că animalul este nevinovat, iar japonezul a murit în urma unui infarct. După încheierea procesului, ONG-urile i-au găsit câinelui o familie adoptivă în Germania. Cazul lui Bosquito l-a impresionat pe Guido Bayer, care s-a consultat cu familia şi împreună au decis să-l adopte pe Bosquito. Pentru că era "fetiţă", i-au schimbat numele în Ziva şi au crescut-o cu drag alături de ceilalţi trei câini ai familiei. Căţeaua a trăit şase ani în casa de lângă Frankfurt a familiei sale adoptive, iar, în aprilie 2013, a murit de bătrâneţe, la 19 ani.

Cum trăia Bosquito, în Germania, povestea Esquire, în 2009: "au adoptat-o din România în toamna lui 2006. A ajuns la ei cu un transport de animale, într-o cuşcă albastră. La început era foarte speriată, nu lătra deloc şi nu voia să calce pe iarbă. Lui Guido i se părea ciudat, de parcă Ziva nu mai văzuse în viaţa ei iarbă. Între timp, lucrurile s-au schimbat. Acum aleargă în voie prin grădină, se joacă şi, când vrea să fie mângâiată, se întinde pe spate pe gazon şi ridică lăbuţele în aer. Când ceilalţi câini latră, li se alătură şi ea. S-a ataşat foarte tare de copii, iar când aceştia se întorc de la şcoală, fuge nerăbdătoare în întâmpinarea lor. La fel de mult aşteaptă şi cele trei plimbări zilnice; postată în faţa uşii, dând bucuroasă din coadă. Dar cele mai fericite momente sunt când se hârjoneşte cu Lucky, un ciobănesc australian al unui prieten de familie."

Iată ce declara avocata Paula Iacob, într-un interviu acordat viata-libera.ro, despre cariera sa: "Am ajuns avocat pentru că tatăl meu mi-a spus la un moment dat că şi-ar dori ca fiica lui să ajungă studentă la 15 ani, ca Iulia Haşdeu. Nu am reuşit la 15, ci la 16 ani, când am luat la facultate la Paris. Recunosc că personajul din „Viaţa Iuliei" mi-a influenţat viaţa. Că am ajuns cea mai cunoscută a fost un rod al întâmplării. Este de fapt o răsplată pe care mi-a dat-o faptul că nu sunt rea. Am avut şansa de a avea curajul să-l apăr pe Nicu Ceauşescu. Aceasta mi-a atras întâi antipatia unora, apoi cea mai frumoasă felicitare, care a venit de la un fost deţinut politic. Îmi amintesc cum Corneliu Coposu, care ar fi trebuit să îmi spună să nu-l apăr pe Nicu, să nu mă lupt să-i demonstrez nevinovăţia în legătură cu acel genocid, care a fost inventat pe loc, nu se ştie de ce jurişti, mi-a spus că nu copilul Ceauşescu a făcut rău acestei ţări, nu el a omorât oameni la Canal, la Jilava şi Aiud. Atunci am înţeles foarte multe. După ce, la rugămintea unei colege, care era căsătorită cu nepotul doamnei Ceauşescu, am stat de vorbă cu Nicu, mi-am dat seama că este departe de a fi un om rău şi vreau să vă spun că de câte ori vorbesc de el am o lacrimă în colţul ochiului pentru că nu trebuia să moară atât de tânăr. Aşa am devenit cunoscută. Trebuie să rămân recunoscătoare amintirii lui. De aceea mă duc de fiecare dată când pot să îi aprind o lumânare, îi fac şi creştineşte o colivă pentru că îmi amintesc cât era de fericit când i-am dus la închisoare şi în spital un brad de Crăciun. Viaţa şi faptul că am fost atunci bună cu Nicu Ceauşescu m-a făcut să devin cunoscută şi să am în jurul meu această prezenţă a oamenilor."

Paula Iacob este internată la Spitalul Bagdasar din Capitală. Aceasta a suferit un accidentul cerebral, în urmă cu câteva săptămâni.

Atunci, avocata a fost transportată de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost ţinută sub supraveghere la terapie intensivă. Săptămâna trecută avocata a fost transferată înapoi la Spitalul Bagdasar, unde rămâne sub supraveghere medicală intensivă.

La finalul anului 2014, Paula Iacob a mai suferit un accident, după ce a căzut pe stradă şi a avut nevoie de intervenţia medicilor pentru rănile grave suferite. În plus, ea a fost suferit o fractură de şold şi a avut nevoie de două intervenţii chirurgicale, ea recuperându-se, în vara lui 2015, într-o clinică de recuperare din România.

Etichete: paula iacob

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE