A treia ediție Art Safari are loc în mai 2016A treia ediție a Pavilionului de artă București - Art Safari se va desfășura între 5 și 15 mai 2016, în centrul Bucureștiului. 

A treia editie Art Safari are loc in mai 2016
A treia ediție Art Safari are loc în mai 2016

"Cu drag şi din drag pentru artă, vă invităm să vizitaţi peste 50 de galerii de artă din România și din străinătate, având şansa să admiraţi lucrări semnate de peste 800 de artiști din secolele XX și XXI, experienţă realizabilă sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe al României, cu sprijinul Ambasadei Israelului în România, în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte din București și Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România - Cultul Mozaic", anunță organizatorii.

Expoziţia Centrală va fi dedicată sărbătoririi centenarului mișcării Dada - născută din efervescența scenei de artă românească de la începutul secolului XX - și influenței acestei mișcări în lumea artei vizuale internaționale.

Expoziția a fost realizată împreună cu nume importante din curatoriatul contemporan; Raya Zommer-Tal, director al Muzeului Janco-Dada din Ein Hod, Israel, și Igor Mocanu, specialist în avangarda românească. 

Conferințe vor susține Tom Sandqvist, Profesor, University College of Arts, Crafts, and Design din Stockholm (Suedia); Estelle Pietrzyk, Curator Șef al Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Strasbourg (Franța); Marina Vanci Perahim, Profesor Emeritus, Pantheon Sorbonne (Franța); Michael Finkenthal, Profesor, Johns Hopkins University, Baltimore (SUA) și Horia-Roman Patapievici (România). 

VEZI cum a fost la ediția 2015 a ART SAFARI și la ediția din 2014.

Etichete: Art Safari, art safari 2016

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE