Metrorex: ABONAMENTELE la METROU pentru STUDENŢI vor fi emise în TOATE STAŢIILEABONAMENTE METROU STUDENŢI: Metrorex anunţă că, în decursul acestui an, va moderniza sistemul de taxare astfel încât elevii și studenții să își poată face abonamente în toate stațiile de metrou.

ABONAMENTE METROU STUDENŢI:

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) şi Consiliul Municipial al Elevilor București (CMEB) au solicitat Metrorex să acorde elevilor și studenților posibilitatea de a achiziționa abonamente cu tarif redus 50% de la toate casieriile Metrorex, inclusiv în perioada vacanțelor școlare, în condițiile în care, în prezent, acest lucru este posibil în doar 20% dintre stații.

Conform asociaţiei, în aceste condiţii, casieriile pentru studenţi sunt aproape permanent suprapopulate, elevii şi studenţii fiind nevoiţi să aştepte foarte mult timp la cozi.

ANOSR a cerut totodată suplimentarea numărului de ghișee și extinderea programului de funcționare pentru casieriile din stațiile cele mai frecventate de studenți.

Metrorex a transmis Asociatiei că a prelungit programul de lucru în perioadele aglomerate şi a decis dublarea numărului de persoane care lucrează la casele de bilete. De asemenea, a anunţat că, odată cu modernizarea sistemului de taxare, care va avea loc anul acesta, abonamentele cu reducere 50% pentru elevi/studenţi vor putea fi achiziţionate de la oricare dintre casieriile existente în reţeaua de metrou.

Cum a răspuns Metrorex:

„Urmare a solicitării dumneavoastră înregistrată cu nr. M.01/736/15.01.2016, vă comunicăm următoarele:

Cozile de la casele speciale se formează după vacanţă, când numărul celor care solicită abonamente cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi este mai mare. Pentru a evita acest lucru, s-a dispus prelungirea programului de lucru (astfel încât să acopere fiecare zi lucrătoare a săptămânii de dimineaţă până seara) precum şi dublarea numărului de persoane care să lucreze la casele speciale (pe această perioadă). Deoarece  starea de aglomeraţie durează numai pentru o periodă de timp (câteva zile în general) nu se justifică deschiderea altor case speciale care ar determina costuri suplimentare. Este important de menţionat că un număr mare de călători preferă staţiile Piaţa Unirii 1 şi Piaţa Unirii 2 pentru cumpărarea abonamentelor la preţ redus, în timp ce la celelalte puncte de lucru existente sunt prea puţine persoane. De altfel, în timpul şcolii la aceste puncte de lucru se vinde aproximativ 45% din numărul total de abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi.Pentru reorientarea călătorilor către alte casierii, s-a suplimentat numărul de afişe cu locaţiile/staţiile unde se emit abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi (unele au fost lipite chiar pe pereţi şi pe coloanele din staţii în ideea de a fi cât mai vizibile) şi s-au transmis mesaje prin instalaţia de sonorizare a staţiei în acest sens.Amintim, totodată, că în toate staţiile de metrou atât la cabinele de acces, cât şi la casierii există afişe informative, care aduc la cunoştinţa călătorilor date referitoare la locaţiile/staţiile unde se emit abonamente cu reducere 50% pentru elevi/studenţi, precum şi programul acestora, respectiv:

St. Piaţa Romană L-V 7:00 – 20:00
St. Universităţii L-V 10:30 – 17:00
St. Eroilor L-V 7:00 – 13:30
St. Politehnica L-V 13:30 – 20:00
St. Gara de Nord 1 L-V 07:00 – 20:00
St. Piaţa Unirii 1 L-V 7:00 – 20:00; S 10:30 – 17:00 (funcţionează şi pe perioada vacanţelor    şcolare)
St. Piaţa Unirii 2 L-V 7:00 – 20:00 (funcţionează şi pe perioada vacanţelor şcolare)
St. Grozăveşti L-V 10:30 – 17:00
St. Nicolae Grigorescu 1 L,Mi, V 07:00 – 13:30, Ma, J 13:30-20:00
St. Apărătorii Patriei L, Mi, V 07:00 – 13:30 , Ma, J 13:30-20:00

Un alt aspect important de menţionat este faptul că, odată cu modernizarea sistemului de taxare, modernizare ce se va desfăşura în decursul acestui an, abonamentele cu reducere 50% pentru elevi/studenţi se vor putea achiziţiona de la oricare dintre casieriile existente în reţeaua de metrou. Actualul sistem de taxare nu permite eliberarea abonamentelor cu 50% reducere pentru elevi şi studenţi în toate staţiile de metrou.

Vă mulţumim că utilizaţi serviciile noastre, vă cerem scuze pentru disconfortul creat şi, totodată, apreciem interesul dumneavoastră în îmbunătăţirea activităţii noastre.

Cu stimă,

pentru DIRECTOR GENERAL,

ing. Marin ALDEA"

VEZI ŞI: 

Noi porți de acces pentru intrarea la metrou. Metrorex cumpără aproape 150 de milioane de cartele 

Etichete: abonamente elevi metrou, abonamente metrou, ABONAMENTE METROU STUDENŢi, abonamente studenti, anosr, Metrorex, realitatea

0/5 COMENTARII
taica
25 sep 20:03
+0
VOTURI
-0
Activități la domiciliu . Ideale pentru studenți , mame în concediu de maternitate , șomeri , pensionari și pentru cei care-și doresc un adaus la veniturile personale .Lucrezi comod ,acasă în timpul liber câte ore vrei . Sistemul funcționează ireproșabil. . Mai multe detalii puteți obține trimițând un e-mail cu subiectul ”INFORMAȚII” pe adresa seracin1946@yahoo.com
vasile
22 sep 01:09
+0
VOTURI
-0
Sistemul care functioneaza pentru toti! Si tu poti reusi alaturi de noi! Un film bun si bani pentru tine! Detalii la email: vasileiuliu@gmail.com
aura
08 apr 21:47
+0
VOTURI
-0
Ne vezi mereu, pentru ca oferta e stabila! Promovam un roman care merita ecranizat. De ce sa pierzi aceasta oportunitate uriasa? Aplici instructiunile si ai rezultate! Detalii la adresa de email aura1dia@gmail.com
Cati
21 mar 14:38
+0
VOTURI
-0
Oportunitate cu totul provocatoare! Cautam personae din toate judetele tarii ! Valorifica-ti timpul liber si castiga bani de acasa. Ai nevoie de calculator conectat la internet, timp liber, vointa si rabdare. Nu necesita experienta Vei pimi 12 cursuri prin email iar la sfarsitul acestor cursuri poti continua sau te poti retrage .Tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea oferita.
Pentru detalii mai multe, la adresa de email:
catiwinchance@yahoo.com
cu textul “INFO”
NOEMI
16 feb 16:20
+0
VOTURI
-0
Proiect nou, de talie mondiala!Nu este necesar nici un fel de experienta, decat cunostinte minime de computer!Oferim curs de instruire gratuit si complet, de la zero pe computer!Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala .Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal .Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere.Cerem seriozitate maxima si corectitudine.Daca va intereseaza va oferim alte detalii dupa ce trimiteti un e-mail cu subiect “Info” la adresa de email : balannoemierika@gmail.com
O ZI BUNA!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h