Absolvenții de facultate vor salarii de peste 700 de euro la primul job. CÂT PRIMESCAbsolvenții de facultate din România cer salarii de 725 euro la primul job. Angajatorii nu le oferă însă nici jumătate. 

Absolventii de facultate vor salarii de peste 700 de euro la primul job. CAT PRIMESC
Absolvenții de facultate vor salarii de peste 700 de euro la primul job. CÂT PRIMESC

Absolvenții de facultate din România au așteptări foarte mari de la primii angajatori. Cei din domeniul economic din România așteaptă un venit anual de 8,700 de euro pentru prima lor poziție profesională, iar viitorii angajați în domeniile IT și inginerie cred că vor câștiga 7,300 de euro, potrivit studiului trendence Graduate Barometer, care a inclus și peste 7.400 de participanți din România.

Dacă absolvenții români speră la un salariu lunar între 600 și 725 euro, companiile locale refuză să angajeze tineri fără experiență, iar cei care o fac totuși, nu oferă salarii mai mari de 300-350 euro.

Veniturile solicitate de tinerii din România reprezintă doar o treime din media așteptărilor salariale ale studenților europeni.

"De-a lungul ultimilor ani, așteptările salariale ale studenților români au continuat să scadă", afirmă Holger Koch, CEO trendence. "Doar în Bulgaria sunt mai mici. Cu toate acestea, absolvenții români nu sunt la fel de dispuși să emigreze ca absolvenții din alte țări europene", se spune în studiul citat de realitatea.net. 

Studenții români care iau în considerare căutarea unui loc de muncă în străinătate preferă să plece spre Germania și Marea Britanie.

Sectorul IT câștigă în importanță în rândul absolvenților cu specializări în domeniul economic

BRD Groupe Société Générale și Banca Comercială Română au reușit să rămână timp de cinci ani la rând cei doi angajatori preferați în rândul absolvenților cu specializări în domeniul economic din România.După inversarea poziției lor în topul preferințelor din 2014, BRD rămâne pe prima poziție și mărește distanța față de concurentul său direct. Cu toate acestea, ambele sunt încă foarte departe de vârful popularității lor din 2010. Chiar dacă sectorul bancar și financiar este în continuare important pentru absolvenții în domeniul economic, sectorul IT începe să reducă decalajul. Pe lângă cele trei bănci din top 10 angajatori, trei companii IT au ocupat de asemenea poziții în partea superioară a topului, și anume Google, Apple și Microsoft.

 

 

 

Etichete: absolvenţi, angajatori, loc de muncă, salariu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE