ABSURD: În Facultatea de Jurnalism N-AU VOIE să intre... jurnaliştii. Ce anunţ a făcut DecanatulÎn Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din cadrul Universităţii Bucureşti, a fost postat un anunţ care interzice accesul jurnaliştilor în incintă. Asta deşi peste jumătate dintre studenţii de acolo se pregătesc să devină jurnalişti şi mulţi dintre ei lucrează deja în presă.

Anunţul a fost postat la avizierul din clădirea Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării (FJSC) de pe Bulevardul Iuliu Maniu, după cum povestește Elena Muche, o jurnalistă a unui post de televiziune care este, în acelaşi timp, masterandă a facultăţii. Ea a făcut fotografia de mai jos în cursul zilei de luni.

Afişul este semnat de decanul FJSC, Viorica Păuş.

Click pe imagine pentru mărire

Tânăra susține că a intrat în facultate luni şi: "Pe toți pereții erau afișate avertismente cu privire la jurnaliști, redactate în data de 11 iulie 2013 de Decanat. Când am făcut această poză, paznicul a sărit pe mine ca ars, cum că: ”Nu am voie să fac poze în instituție fără acordul decanului”. De asemenea, când a fost informată decana cu privire la ”o eventuală jurnalistă”, a început să facă valuri în toate sălile de curs, în care aveau loc înscrierile la licență."

Până la orele 18, am încercat să luăm un punct de vedere de la Decanat însă, la numărul de telefon al Secretariatului, postat pe site-ul instituţiei, nu a răspuns nimeni.

Decanul facultăţii, Viorica Păuş, a declarat ulterior, telefonic, pentru B365.ro că motivul pentru care nu a răspuns nimeni la numărul postat pe site este faptul că secretarele au fost toată ziua ocupate cu admiterea.

Decanul a precizat că anunţul este unul de ordine interioară, care a fost pus pe masa paznicilor, nu pe avizier. Totodată, Viorica Păuş a negat faptul că a fost informată cu privire la venirea unei jurnaliste în incintă: "A venit o echipă de la un post de televiziune astăzi, am sunat la Rectorat pentru acord, dar nu i-am cenzurat în niciun fel. Nici n-am ştiut de ea şi nici n-aveam de ce să fac valuri."

Într-un Drept la Replică trimis mai apoi la redacție, conducerea a declarat că anunțul a fost făcut pentru evitarea aglomerării și pentru buna desfășurare a examenului de admitere:

"In contextul bunei desfasurari a inscrierilor la examenul de admitere la FJSC si pentru evitarea aglomerarii, conducerea FJSC a dat o nota interna catre agentii de paza ai institutiei, in care se facea referire la dispozitiile cap. 1, art. 7 din Carta Universitatii din Bucuresti privind "accesul în spatiul universitar al persoanelor ce nu fac parte din comunitatea universitară, inclusiv al autoritătilor publice", acces "permis numai în conditiile prevăzute prin regulamentul de acces aprobat de Senat sau, în cazuri speciale, neprevăzute de Regulament, numai cu aprobarea scrisă şi prealabilă a Rectorului sau a persoanelor autorizate de acesta".
Reiteram si pe aceasta cale faptul ca respectivele aprobari nu au ca scop blocarea accesului presei in institutia noastra, ci sunt necesare pentru respectarea dispozitiilor legale in vigoare."


Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a primit, în luna aprilie, un nou sediu, în locul unui fost cămin al Liceului Bilingv Decebal. Aici vor funcţiona săli de curs, laboratoare de specialitate, laboratoare de cercetare, dar şi un studio media dotat cu montaj, regie şi platou.


Etichete: anunt fjsc, realitatea

0/5 COMENTARII
Alin
09 Aug 14:04
+0
VOTURI
-0
Am terminat si eu FJSC-ul acum ceva ani si pot sa spun ca la secretariat nu raspunde nimeni oricum. "Doamnele" de la secretariat te trateaza intotdeuna cu un dispret mitologic si nimeni nu da doi bani pe tine cand ai o problema administrativa.
In general, viitorii jurnalisti sunt inavati sa fie umili si sa nu cumva sa incerce sa aiba o parere diferita decat cea impusa (va suna cunoscut?).
Invatati pe cont propriu, faceti practica in redactii si agentii de PR sau publicitate. Veti fi mult mai castigati decat sa platiti o taxa enorma pentru a invata sa fiti niste robotei care servesc cafeaua unor dinozauri batrani dintr-o institutie din care a ramas doar numele.
Fifi
17 Jul 15:41
+0
VOTURI
-0
"....un anunţ care interzice accesul jurnaliştilor în incintă.Asta deşi peste jumătate dintre studenţii de acolo se pregătesc să devină jurnalişti şi mulţi dintre ei lucrează deja în presă". SERIOS??? SI CAM PE UNDE LUCREAZA IN PRESA? SI CAM CATI DINTRE EI LUCREAZA IN PRESA? IN PRESA INTER-STELARA PROBABIL. Lucreaza in presa pe dreaq...CARE PRESA? HAI B365,sa va vad cu raspunsul la intrebarile astea...:)
Fox
16 Jul 10:40
+0
VOTURI
-0
De ce oare jurnalistii, sau unii dintre ei, considera ca trebuie sa aiba mai multe drepturi ca ceilalti? Da, sunt locatii unde din diverse motive nu au voie sa intre! Nu e o tragedie! E firesc, si ei trebuie sa accepte acest lucru. Nu sunt mai presus de ceilalti!
freeman
15 Jul 19:52
+0
VOTURI
-0
draga andreea in afis se specifica ca doar jurnalistii au acccesul interzis. restul cetatenilor pot intrat dupa bunul plac.
este o discriminare voita la adresa jurnalistilor.
Andreea
15 Jul 15:48
+0
VOTURI
-0
Mi se pare normal căci şi FJSC-ul este o instituţie. aşa cum în primărie nu intră toată lumea pentru a se plimba după bunul plac în goana după reportaje. Mi se pare normal ca reprezentanţii facultăţii să aibă habar despre vizitele din partea jurnaliştilor, nu de alta dar pot să le ofere acestora informaţii suplimentare sau propria lor versiune.
Intri în facultate în calitate de student care vrea să înveţe, nu de jurnalist care vrea să fotografieze feţele de prin facultate sau orice alte detalii care s-ar scrie în presă.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE