Abuzuri şi prostituţie la un centru pentru orfani din Bucureşti. Un fost angajat RECLAMĂ fapte graveO fostă angajată a unui centru pentru orfani care funcţionează sub egida unei fundaţii pentru ajutorarea copiilor defavorizaţi a reclamat autorităţilor faptul că o fată de 15 ani a rămas însărcinată cu un bărbat de origine irakiană cu mult mai în vârstă decât ea. Tânăra, care între timp a împlinit 18 ani, are deja doi copii şi este din nou însărcinată. Vecinii spun că bărbatul a devenit proxenetul ei.

Necunoscut
Necunoscut

România TV a realizat un reportaj cu camera ascunsă despre cazul Elenei, fata care a fost scoasă "la produs" din centrul în care s-a aflat până la vârsta de 18 ani. O fostă angajată a fundaţiei care se ocupă de copii orfani spune că fetele părăseau centrul cu acordul celor care ar fi trebuit să aibă grijă de ele.

Şefii fundaţiei recunosc şi ei cele întâmplate cu tânăra, dar şi că l-au contactat pe arab, în dosarul care se află la poliţie. Tot din acest document se poate observa că situaţia gravă a fost ascunsă autorităţilor timp o lună. Deşi a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră, irakianul n-a păţit nimic. Mai mult, el a luat-o pe Elena într-o casă din sectorul 1, unde tânăra aşteaptă acum al treilea copil. Irakianul susţine că micuţii sunt ai lui, dar vecinii spun că Elena se prostituează în zonă, iar cel care o scoate la produs e chiar irakianul cu care trăieşte. Diana Podaru, coordonator al SOS Satele Copiilor România, a refuzat să ofere explicaţii în faţa camerei de filmat. Şi cei de la Protecţia Copilului se spală pe mâini când vine vorba despre problemele de la centru.

 

"Nu avem drept de control asupra SOS-ului sau a altei fundaţii care lucrează sau care au în plasament copii. În măsura în care suntem sesizaţi de către fundaţie pentru un posibil abuz, da, avem serviciu specializat care merge şi evaluează copilul", a declarat Dănuţ Fleacă, director DGASPC Sector 1.

Etichete: minoră, minora insarcinata, prostituţie, reportaj, SOS Satele Copiilor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE