Academia de Poliţie: 149 de teze de doctorat, VERIFICATE. Pentru 55, apar chestiuni plagiateMihai Marcoci, prorector şi purtător de cuvânt al Academiei de Poliţie ''Alexandru Ioan Cuza'', a anunţat, luni, că au fost verificate 149 de teze de doctorat susţinute în perioada 2011-2017, pentru 55 dintre acestea putând să apară ''chestiuni plagiate'', fapt care ar urma să fie verificat de Comisia de Etică a instituţiei.

Academia de Politie verifica toate lucrarile de doctorat elaborate de la infiintarea scolii
Academia de Poliţie verifică toate lucrările de doctorat elaborate de la înfiinţarea şcolii

 

"S-a reuşit verificarea a 149 de teze de doctorat, toate disponibile în formatul Word, singurul format care permite verificarea similitudinii electronice între textele din tezele de doctorat, respectiv sursele disponibile în mediul online. Şi din aceste 149 de teze, 94 de teze verificate s-au încadrat în coeficienţii de alertă, rezultând un număr de 55 de teze la care aceşti coeficienţi de similitudine au fost depăşiţi.

Depăşirea coeficienţilor de similitudine nu înseamnă automat plagiat (...) Este unul dintre indicatorii că ar putea să apără chestiuni plagiate, dar lucrul acesta va trebui la un moment dat identificat, ulterior, prin intermediul, cel mai probabil, al Comisiei de Etică a Academiei de Poliţie", a declarat Mihai Marcoci, într-o conferinţă de presă.

Etichete: academia de politie, plagiate, teze de doctorat

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE