Academia Română va avea o nouă aulă şi se extinde cu o clădire de patru etaje FOTOConsiliul General al Municipiului București a aprobat, la ședința de săptămâna trecută, extinderea sediului istoric al Academiei Române de pe Calea Victoriei nr. 125-127 cu un corp nou de clădire ce va avea subsol, parter și patru etaje, dar și o nouă aulă.

Pentru soluția de arhitectură (felul în care vor arată cele două clădiri), se va organiza un concurs de arhitectură, potrivit planului urbanistic zonal aprobat. Clădirea Academiei este monument istoric, Calea Victoriei este zona protejată, iar cele două construcții vor fi edificate practic în parcul instituției.

Elaboratorul planului urbanistic este Ora Design Concept, iar beneficiar este Academia Română. Potrivit documentației afișate pe site-ul Primăriei Capitalei, clădirea de 4 etaje va avea o înălțime de maxim 18 metri, suprafață construită de 200 mp, iar suprafață desfășurată de 1000 mp. Aula va avea o înălțime de maxim 16 metri, suprafață construită de 1.400 mp. Indicatorii urbanistici propuși sunt: POT - 40% și CUT 2 mp ADC/mp teren. Potrivit planului de situație de pe site-ul Primăriei, pe bucată de teren unde ar urmă să se construiască aula sunt peste 30 de copaci.

Deși corpurile noi de clădire se vor construi practic pe un spațiu verde, Agenția pentru protecția Mediului București a considerat că proiectul nu necesită evaluare și aviz de mediu.

Sursa: Hotnews

Etichete: Academia Română, aula noua academia romana, monument istoric

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h