Acces GRATUIT pentru bucureşteni, la Muzeul "Casa Filipescu Cesianu"Muzeul "Casa Filipescu Cesianu" a fost deschis publicului, în regim gratuit. Bucureştenii pot vizita reședința avocatului Constantin Cesianu începând din această săptămână.

Acces GRATUIT pentru bucuresteni, la Muzeul "Casa Filipescu Cesianu"
Acces GRATUIT pentru bucureşteni, la Muzeul "Casa Filipescu Cesianu"
Foto: organizatorii

Pe Calea Victoriei din București se află o bijuterie arhitecturală, reședința avocatului Constantin Cesianu, ce poate fi vizitată gratuit de curioşi.

Situată în apropiere de Piața Victoriei, la intersecția dintre Calea Victoriei și strada Sevastopol, Casa Filipescu-Cesianu, monument istoric, reprezintă amenajarea unei reședințe mai vechi, din perioada anilor 1846-1850 și este una dintre puținele reședințe aristocratice ale Bucureștilor din la Belle Epoque, rămasă fidelă proiectului inițial, potrivit unui comunicat de presă remis B365.ro de Muzeul Municipiului Bucureşti.

Începând din această săptămână, Muzeul Casa Filipescu Cesianu, parte a Muzeului Municipiului București, va fi deschis pentru public și se va putea vizita, GRATUIT, de miercuri până duminică, în intervalul orar 10:00 - 18:00.

Pentru o bună perioadă de timp, după 1990, Casa Filipescu-Cesianu a fost depozitul de patrimoniu al Muzeului Municipiului București.

În curând, Muzeul Municipiului București va organiza aici o expoziție cu caracter de durată având ca tematică istoria familiei, a copilăriei și a vieții intime în Bucureștiul ultimilor 300 de ani.

În prezent, expoziția de fotografii și documente "București: un portret NOVECENTO, povestea unui secol din 555 de aniversări", este gazduită de spațiul noului muzeu.

"Orașul trăiește prin mai multe suflete. Avem un oraș care se prezintă, un oraș cu mesaj, ale cărui detalii se modifică aproape cu fiecare generație. Orașul comunică prin glasul tuturor vârstelor, având astfel mai multe voci sincronizate cu atitudini, fapte, proiecții de viitor", a declarat dr. Adrian Majuru, în comunicatul citat.

Lucrările de consolidare și restaurare a muzelui ”Casa Cesianu” au fost finalizate în vara acestui an. Proiectul de reabilitare a monumentului istoric a fost realizat prin intermediul unei finanțări nerambursabile acordată prin Programul Operațional Regional 2007-2013. Lucrările au început în noiembrie 2013. Mai multe detalii şi GALERIE FOTO AICI.

Etichete: Casa Cesianu, gratuit, muzeul municipiului bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE