ACCES LIBER în Parcul Politehnicii, de sâmbătă. Ce au anunțat primarul Mutu și rectorul CostoiuParcul Politehnicii a fost redeschis, sâmbătă, de primarul Sectorului 6 - Gabriel Mutu, împreună cu rectorul Universității Politehnica București - Mihnea Costoiu, în urma semnării unui protocol de colaborare între cele două instituții publice. Aici, locuitorii Sectorului 6, dar și membrii societății academice pot petrece timp de calitate în aer liber, spațiile verzi din interior fiind reamenajate corespunzător. Administrația locală va asigura tot ce înseamnă servicii de salubrizare, igienizare, pază și mentenanță astfel încât vizitatorii să se simtă în siguranță atunci când accesează Noul Local al Universității Politehnica București. 

„Ne aflăm astăzi aici pentru a marca un moment deosebit de important pentru comunitatea Sectorului 6: redeschiderea parcului din incinta campusului universitar Politehnica București, denumit Noul Local al Universității Politehnica. Pentru comunitatea noastră este o onoare pentru că suntem cei care găzduim prezența celei mai mari universități tehnice din România și din Sud-Estul Europei, Universitatea Politehnica care, de mai bine de două secole, antrenează mințile tinerilor și ale viitorilor ingineri și specialiști în foarte multe domenii”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu. 

Conform unui protocol de colaborare, semnat între administrația locală și universitate, spațiul din campusul universitar va putea fi accesat liber de vizitatori, serviciile de salubrizare, igienizare, pază și mentenanță fiind asigurate de către Primăria Sectorului 6 prin Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6.  

„De mai bine de două luni, în discuțiile pe care le-am avut cu locuitorii Sectorului 6, am fost rugat să demarăm toate procedurile astfel încât, acest frumos parc să fie deschis vizitatorilor. Astăzi, sunt în măsură să transmit faptul că a fost găsită soluția juridică, a fost semnat un protocol de colaborare între Primăria Sector 6 prin ADPDU Sector 6 și Universitatea Politehnica București astfel încât acest parc să fie redeschis vizitatorilor, într-un orar stabilit”, a explicat edilul. 

„Este un gest de responsabilitate reciprocă a universității față de comunitate și a comunității față de universitate. Din nefericire, mai multă vreme nu am avut o colaborare cu Primăria Sectoruloui 6, dar în ultimul timp avem o colaborare strânsă și acest lucru se vede. Îi mulțumesc domnului primar că a accceptat faptul că costurile întreținerii acestui parc, care nu sunt mici, să fie împărțite cu Primăria Sectorului 6. Fac un apel către locuitorii Sectorului 6 să folosească acest spațiu în condiții optime. Sunt convins că această colaborare va fi una benefică pe termen lung atât pentru comunitatea academică, cât și a locuitorilor Sectorului 6”, a completat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Politehnica București. 

Accesul în parcul Politehnciii se face prin șase zone pietonale: Poarta Splai, poarta Ec. Cezărescu, poarta Bd.V. Milea, poarta gang metrou, poarta Precis și poarta Bd. Iuliu Maniu.

PROGRAMUL DE VIZITARE este nemodificat, adaptat însă orarului școlar astfel încât încât studenţii și cadrele didactice să îşi poată desfăşura activităţile în mod corespunzător: 
Luni - Vineri: între orele 05:00 - 07:30 și de la 16:30 la 24:00 (în afara orelor de curs)

Sâmbăta, Duminica și în perioada vacanțelor: între orele 05:00 - 24:00.

Conform autorităților, în interiorul campusului își desfășoară activitatea peste 3.000 de angajați și peste 30.000 de studenți. 

„Primăria Sector 6 va face tot ce este necesar pentru ca suprafața de spații verzi să crească permanent, așa cum am spus de fiecare dată când am avut ocazia, că în acești patru ani, Sectorul 6 a crescut verde, s-a dezvoltat frumos, am crescut suprafața de spații verzi cu aprox. 500.000 mp, toate parcurile din Sectorul 6 sunt modernizate, avem cel mai frumos parc modernizat pe fonduri europene - Parcul Drumul Taberei și, astăzi, completăm suita de parcuri care oferă locuitorilor Sectorului 6 posibilitatea petrecerii timpului liber în condiții de calitate prin redeschiderea parcului din incinta campusului Universității Politehnica București”, a conchis primarul Mutu. 

 

 

Etichete: Gabriel Mutu, Mihnea Costoiu, parcul politehnicii, program parc politehnica, redeschidere parc politehnica, Sectorul 6

0/3 COMENTARII
Arafat
21 sep 17:18
+0
VOTURI
-0
Chiar asa! Daca ne mor politicienii, CE NE FACEM? (si tocmai acum, de alegeri) PFFFFFF
Corona
21 sep 17:17
+0
VOTURI
-0
Ce-au facut astia doi? AU DAT MANA?! Sunt iresponsabili dom'le!! Asa se ia covid-19!! Nu au avut nici botnite, nici manusi!! Unde se cred astia? Nu au auzit ca e "pandemie mondiala" (pleonasm des folosit de cei cu creierii piliti de mass-media)?
Da, fac misto... si incerc sa fac si haz de necaz pentru ca in sectorul 6 primarul este hiper-stresat de covizi, pune militieni de la militia locala pe strazi sa se uite in tramvaie si autobuze daca oamenii poarta masti si multe alte prostii de genul asta - insa vad ca tocmai el, primarul, da mana, nu respecta distanta de 2 metri... (parca ar fi presedintele, care la fel nu respecta)
Adrian
20 sep 00:30
+0
VOTURI
-0
Sunteti oficina psd-ului? Rusine

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE