40.000 de elevi din Capitală vor intra în școală doar pe baza unui card magneticCel mai sigur sistem complex de protejare a elevilor din şcoli va fi inaugurat de primarul Neculai Onţanu mâine, marţi, 19 martie a.c. la ora 12.30 la Colegiul Economic “A. D. Xenopol” situat pe strada Traian numărul 65.

scoala (Foto: uaic.ro)
scoala (Foto: uaic.ro)

Pe fondul escaladării violenţelor comise de anumite persoane care intră ilegal în unităţile de învăţământ şi a absenteismului din ce în ce mai mare de la ore, edilul sectorului 2 a decis să se implice în creşterea siguranţei elevilor prin implementarea a trei componente ce alcătuiesc un sistem performant format din camere de supraveghere, pază şi cartele de acces.

Sistemul performant de acces pe bază de cartelă este individual pentru fiecare elev, profesor şi personal nedidactic în parte şi figurează în baza de date computerizată a şcolii, fiind evidenţiate următoarele date importante:

· Data şi ora de intrare în unitatea şcolară,

· Data şi ora de ieşire din unitatea şcolară,

· Sistemul asigură un raport zilnic, săptămânal sau lunar cu prezenţa elevilor la orele de predare, precum şi a cadrelor didactice, precum şi a personalului nedidactic.

Peste 40.000 de elevi din sectorul 2 au primit gratuit cartele de acces în unităţile de învăţământ pe care le frecventează, iar accesul lor se face, de acum, numai pe baza acestora.

Prezentarea sistemului de acces electronic în şcoli va avea loc la Colegiul Economic "A.D. Xenopol", la ora 12.30, după care primarul Neculai Onţanu va verifica modul de funcţionare a cartelelor de acces şi la alte unităţi de învăţământ.

"Prin acest sistem complex, elevii şi cadrele didactice sunt în siguranţă maximă în şcoli pe timpul cât sunt la ore, iar părinţii tinerilor pot fi liniştiţi în această privinţă. Prin proiectele realizate de primarul Neculai Onţanu în acest domeniu, şcolile din sectorul 2 devin astfel un model de referinţă pentru siguranţa elevilor din toate unităţile de învăţământ din ţară." -se arată în comunicatul remis redacției B365.ro

Etichete: card, elevi, şcoli, Sectorul 2

0/2 COMENTARII
Ion
18 mar 16:17
+0
VOTURI
-0
Hm, cartelele se fura, daca vrea cineva sa intre... acosteaza un elev si i-o ia. Daca pierzi cartela ce faci?? ramai pe-afara desi scoala e obligatorie?? Sa fim seriosi, sunt niste bani cheltuiti cu dedicatie de Ontanu. In plus, scolile noastre nu sunt inchisori :). Si cand eram eu mic scoala se inchidea... dar aveam cateva moduri in care sa "evadez" sau invers, sa intru ca sa pot juca fotbal :)). Bani aruncati pe fereastra.
Ovidiu
18 mar 14:48
+0
VOTURI
-0
Si in alte locuri din tara s-a incercat introducerea acestui sistem de acces cu cartela, dar ma intreb cat de eficient este? Cred ca astfel scoala nu poate deveni decat o cazarma, o uzina unde mergi dimineata sa semnezi condica de teama calculatorului care te supravegheaza. Asa se face scoala? E pacat ca se investesc bani in asa ceva si nu in ameliorarea calitatii invatamantului, a profesorilor si a mediului in care elevii isi desfasoara zilnic activitatea. Cat despre siguranta, praf in ochi. Nimeni nu poate controla 100% ce se intampla in curtea scolii, in spatele gardurilor sau cu ce lucruri mai putin agreate vin elevii la scoala. Problema absenteismului si a sigurantei nu isi gaseste rezolvarea intr-un sistem informatic de acces. Orice forma de constrangere da nastere la rezistenta. In fine, ma mai intreb daca cineva a prevazut fonduri si personal pentru gestionarea si intretinerea sistemului sau in cateva luni el va deveni nefunctional. La fel ca in cazul altor incercai de introducere a "noilor tehnologii" in institutii publice. Trist exemplu pentru noile generatii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE