Accident de autocar în Spania. Cel puțin 13 studenți ERASMUS și-au pierdut viațaAccident grav în Spania. Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 34 au fost rănite duminică într-un accident, în nordul Spaniei, în care a fost implicat un autocar la bordul căruia se aflau 57 de persoane, inclusiv studenţi străini care se întorceau de la un festival de artificii, potrivit unor oficiali, relatează AP online.

Accident de autocar in Spania. Cel putin 14 studenti ERASMUS si-au pierdut viata
Accident de autocar în Spania. Cel puțin 14 studenți ERASMUS și-au pierdut viața
Foto: bbc.co.uk

UPDATE Potrivit MAE, printre persoanele rănite nu au fost identificaţi cetăţeni români. Între pasageri se aflau atât spanioli, cât şi străini din peste 15 ţări, au anunţat autorităţile spaniole. Iniţial, un purtător de cuvânt al Guvernului catalan, Jordi Jane, a declarat că 14 persoane au murit în accident, însă ministrul spaniol de Interne Jorge Fernandez Diaz a confirmat ulterior un bilanţ de 13 morţi. El a precizat că 28 de pasageri primeau îngrijiri medicale în spitale locale, iar alţii au primit primul ajutor la locul accidentului.

Autocarul pare că s-a izbit de bariera din dreapta, pe autostrada AP7, după care s-a răsturnat şi s-a lovit de bariera care desparte cele două sensuri, a declarat Jane, un purtător de cuvânt din provincia Catalunia, în nordul Spaniei.

Echipe de intervenţie acţionau în vederea degajării epavei, blocate în bariera de pe autostrada AP7, a anunţat Jordi Jane, un purtător de cuvânt din provincia Catalunia.

Accidentul a avut loc duminică dimineaţa, a anunţat Guvernul regional într-un comunicat, pe autostrada care asigură o legătură între Spania şi Franţa de-a lungul coastei mediteraneene, în apropiere de Freginals, la jumătatea drumului între Valencia şi Barcelona.

Studenţii, participanţi la programul Erasmus, se întorceau de la Valencia, unde au asistat la renumitul festival de artificii "Fallas", potrivit lui Jane.

Sursa: Mediafax

Etichete: accident, autocar, Spania, studenţi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h