ACCIDENT de microbuz pe Autostrada București-Pitești. Mai mulţi copii şi adulţi au fost RĂNIŢIUn grav accident rutier a avut loc, miercuri dimineața, pe Autostrada București-Pitești. Un microbuz care transporta 17 copii s-a răsturnat în zona kilometrului 24. Mai mulţi copii, dar şi adulţi aflaţi în microbuz au fost răniți, au anunţat reprezentanţii ISU Giurgiu.

Accident de microbuz pe autostrada
Accident de microbuz pe autostradă

UPDATE Potrivit Centrului INFOTRAFIC, circulaţia rutieră a revenit la normal, în jurul orei 11.00, pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, în zona în care a avut loc accidentului (kilometrul 24). Valorile de trafic sunt crescute la ieşirea de pe autostradă şi intrarea în Capitală.

UPDATE Purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag, a declarat pentru Agerpres, că în urma accidentului de microbuz produs pe autostrada A1 București-Pitești, la kilometrul 24, au fost transportați cu echipajele de ambulanță la spitalele din București doi copii și patru adulți, cu răni ușoare.

"ISU Giurgiu a intervenit la locul accidentului cu o autospecială de descarcerare din localitatea Bolitin Deal și cu un echipaj SMURD din localitatea Mihăilești, cu care au fost preluați răniții", a precizat reprezentantul ISU.

Potrivit acestuia, nu a fost nevoie de intervenție pentru descarcerarea victimelor, iar la fața locului s-a deplasat și un elicopter SMURD, dar nu a fost necesar ca vreuna dintre victime să fie preluate pentru transport cu acest aparat.

Cristian Virag a mai precizat că accidentul s-a produs miercuri dimineață pe sensul de mers spre București, iar microbuzul respectiv a fost găsit de echipele de intervenție răsturnat în afara părții carosabile, într-un șanț de lângă autostradă.

Potrivit Biroului Poliției Autostrăzi, în microbuz se aflau 17 pasageri, fiind vorba de un grup de copii care se întorceau dintr-o excursie în străinătate. Autovehiculul s-a răsturnat în urma unei explozii la unul din pneurile din spate, ceea ce a făcut ca șoferul să piardă controlul mașinii.

UPDATE  Coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa, a declarat, pentru News.ro, că în urma accidentului a fost declanşat planul roşu de intervenţie în judeţul Giurgiu, la faţa locului fiind trimise toate resursele necesare din zonă.

De asemenea, aproape de kilometrul 24 al autostrăzii A1 a ajuns şi un elicopter SMURD, victimele fiind însă transportate cu ambulanţe, întrucât starea lor nu este foarte gravă. 

Cinci copii ar fi fost răniţi uşor, trei fiind duşi de echipajele SMURD la Spitalul "Marie Curie" şi doi au fost transportaţi cu maşini ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

De asemenea, doi adulţi au fost duşi cu ambulanţe SMURD la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Opriţa a precizat că niciunul dintre răniţi nu este în stare foarte gravă.

UPDATE Un număr de cinci copii și trei adulți au fost răniți și transportați la spitale din Capitală după ce microbuzul în care se aflau s-a răsturnat pe autostrada București-Pitești, a nunţat Biroul Poliției Autostrăz, conform Agerpres.

__________________________________________________________________

Microbuzul, în care se aflau 20 de persoane - 17 copii şi trei adulţi, s-a răsturnat în afara părţii carosabile, în zona kilometrului 24 pe Autostrada București-Pitești, după ce un pneu din spate a explodat. Accidentul a avut loc în jurul orei 9.50.

Potrivit reprezentanţilor ISU Giurgiu, 4 copii si doi adulţi au fost răniţi. Copiii au fost stabilizaţi medical de echipajele sosite la faţa locului şi transportaţi la spital. Un adult care a suferit un traumatism cranian a fost preluat de un elicopter SMURD, iar un al doilea, cu traumatism la nivelul umărului, a fost transportat cu ambulanţa la spital. 

În urma accidentului, traficul rutier pe sensul spre Capitală al Autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti se desfăşoară îngreunat, anunţă Centrul Infotrafic.  Pe timpul acordării îngrijirilor medicale, circulaţia rutieră, pe sensul către Capitală, a fost oprită, au mai precizat poliţiştii.

Etichete: accident microbuz, autostrada bucuresti pitesti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE