ACCIDENT GRAV lângă Bucureşti. O autocisternă cu GPL, LOVITĂ de tren: 3 victime. FOTO&VIDEOO autocisternă care transporta GPL a fost lovită de un tren, miercuri dimineaţă, din cauză că şoferul autocisternei nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată. La faţa locului a fost instituită o zonă de siguraţă pe o rază de 500 de metri, din cauza pericolului de explozie. Traficul auto pe Centura Capitalei a fost BLOCAT timp de câteva ore, circulaţia feroviară fiind de asemenea OPRITĂ în cursul dimineţii. 

UPDATE ORA 18.00 Traficul feroviar rămâne întrerupt între staţiile Căciulaţi şi Baloteşti,  a anunţat CFR Călători.

Trenul IR 1774 Galaţi - Făurei - Urziceni - Bucureşti Nord circulă pe ruta ocolitoare Galaţi - Făurei - Buzău - Bucureşti Nord, iar cursa R 8121 Bucureşti Nord - Urziceni - Slobozia Veche a fost anulată. Compania precizează că, în funcţie de momentul redeschiderii traficului în condiţii de siguranţă, mai sunt posibile şi alte modificări în graficele de circulaţie.

UPDATE ORA 12.00 Autocisterna a fost pusă pe roţi şi apoi a fost făcută transvazarea, anunţă ISU. 

UPDATE ORA 11.30 Trenul care a lovit autocisterna cu GPL a fost îndepărtat de pe calea ferată, însă autorităţile lucrează pentru a ridica şi autocisterna.  

UPDATE  Mecanicul trenului care a lovit cisterna încărcată cu GPL a fost grav rănit, iar locomotiva avariată, a precizat CFR, într-un comunicat de presă. Accidentul a avut loc pe șoseaua de centură a municipiului București, la km 25, în zona Tunari (între localitățile Căciulați și Balotești), la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere situată la intersecția dintre magistrala 700 și DJ200B.

"Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că trenul IR 1772 care circulă în relaţia Galaţi - Bucureşti Nord a lovit o autocisternă la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 25+000, de pe secţia de circulaţie Căciulaţi - Baloteşti. Trecerea la nivel este semnalizată cu indicator rutier Crucea Sfântului Andrei.

În urma impactului locomotiva a fost avariată, iar mecanicul trenului grav rănit, fiind necesară intervenţia reprezentanţilor SMURD. Cei aproximativ 100 de pasageri nu au fost în pericol, 8 dintre aceştia fiind deja transportaţi cu un microbuz către aeroport, iar restul au fost preluaţi cu mijloace auto către Bucureşti. Trenul de călători îşi va relua circulaţia cu o altă locomotivă, după eliberarea gabaritului şi verificarea liniei de către reprezentanţii companiei.

Până la redeschiderea circulaţiei pe segmentul feroviar Căciulaţi - Baloteşti (linie simplă), trenurile care ajung în zona respectivă vor staţiona temporar în gările adiacente.

CFR SA depune toate eforturile pentru reluarea circulației în condiții de siguranță, în cel mai scurt timp", se arată în comunicat.

UPDATE La faţa locului a ajuns şi o locomotivă care sa conducă garnitura de tren şi să elibereze calea ferată. Din motive de siguranţă, operaţiunea se va desfăşura după ce se va realiza transvazarea lichidului GPL din cisterna rasturnată într-o altă cisternă, anunţă ISU.

Autocisterna este răsturnată pe partea pompelor, astfel că este necesară intervenţia unei macarale care să ridice autocisterna de la sol. 

După cercetarea CBRN, în aer nu au fost identificate substanţe periculoase, anunţă ISU. 

Autorităţile anunţă că la faţa locului va veni o altă cisternă pentru transvazarea gazului. 

Accidentul dintre trenul Regio (care circula pe ruta Galaţi-Bucureşti) şi autocisterna care transporta GPL a avut loc la trecere la nivel cu calea ferată, pe şoseaua de centură a Capitalei, după ce şoferul autocisternei nu s-a asigurat corespunzător şi a fost lovit de tren.

În urma impactului, autocisterna cu GPL s-a răsturnat în afara carosabilului. 

Potrivit primelor informaţii, în autocisternă erau aproape 3000 de litri de GPL, fiind instituită o zonă de siguranţă pe o rază de 500 de metri din cauza pericolului de explozie care exista. Cea mai apropiată locaţie este un service auto, la o distanţă de aproape 700 de metri de locul accidentului. 

La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi patru echipaje SMURD. 

După cum a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, atât conducătorul autocisternei, cât şi mecanicul de tren au avut nevoie de îngrijiri medicale. De asemenea, o femeie din tren a cerut ajutorul medicilor. 

Şoferul autocisternei a fost transportat la Spitalul Floreasca, iar mecanicul de locomotivă şi femeia pasager în tren au fost duşi la Spitalul Elias, starea celor trei victime fiind stabilă. 

La ora 9.00, echipajul de cercetare a zonei verifica dacă sunt scurgeri de carburanţi din autocisternă pentru a evita riscul producerii unei explozii. 

În tren se aflau circa 100 de persoane a căror deplasare se va efectua mai departe cu alte mijloace de transport. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează din cauza unei coliziunii dintre o autocisternă (încărcată cu gaz petrolier lichefiat) și un tren de persoane, traficul rutier pe șoseaua de centură a municipiului București este oprit la km 25, în zona Tunari (între localitățile Căciulați și Balotești).

De asemenea, din pricina evenimentului, este întreruptă și circulația feroviară.

Etichete: accident autocisterna GPL, isu, pericol explozie, tren

0/1 COMENTARII
Marius
23 mar 20:00
+0
VOTURI
-0
Vrei sa câstigi bani în timpul liber? Nimic mai simplu: vino în echipa noastra, studiaza cele 12 lectii
pe care ti le oferim gratis si vei avea instrumentele necesare … SPOR LA TREABA SI LA BANI!!!!
NU îti oferim bani, ci posibilitatea de a munci 2-3 ore pe zi în timpul tau liber, acasa, pentru a câstica bani!
Cautam urgent colaboratori part-time pentru activitati de promovarea electronica a cartilor.
Acest proiect vizeaza si piata americana a cartilor electronice. Oferim contract de comision.
Îti trebuie doar un calculator cu conexiune Internet, cunostinte minime de utilizare PC,
perseverenta si rabdare. Poti câstiga între 100 si 285 EURO înca din prima luna,
sau 25000 EURO înca din primul an. Începe chiar acum trimitand mesajul “Detalii PROIECT”
la una dintre adresele de e-mail: proiect.online_2016@yahoo.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE