ACCIDENT GRAV pe centura Ploieştiului. Un autocar a lovit o autobasculantă: 5 MORŢI, 28 DE RĂNIŢIUn accident extrem de grav a avut loc, vineri dimineaţa, pe centura de vest a municipiului Ploieşti. Un autocar, care transporta aproximativ 40 de persoane, a lovit o autobasculantă. 5 persoane au murit, iar alte 28 au fost rănite, printre care şi minori. ISU Prahova a activat codul roşu de intervenţie.

UPDATE 11.20 MAI a comunicat ultimul bilanţ al accidentului rutier care s-a produs dimineaţa pe centura de vest a municipiului Ploieşti, acesta indicând 5 morţi şi 28 de grav răniţi, între cei grav răniţi fiind 11 bărbaţi, 16 femei şi un copil.

Persoanele grav rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe din municipiul Ploieşti.  La locul accidentului s-a intervenit cu opt ambulanţe SMURD, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, un spital mobil, trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, şapte autospeciale de primă intervenţie şi comandă, şi 14 ambulanţe SAJ. 

La intervenţia pentru salvarea persoanelor implicate în accident au participat 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 subofiţeri), alături de aceştia acţionând şi medicii şi asistenţii medicali, poliţişti şi jandarmi.

UPDATE 9.15 Potrivit ultimelor informaţii, 28 de persoane au fost rănite în urma accidentului, trei aflându-se în stare gravă. Alte cinci persoane şi-au pierdut viaţa. "Cele 28 de victime au fost transportate la Spitalul Judeţean din Ploieşti. 20 dintre ele au leziuni compatibile cu viaţa, iar alte 8 au răni mai grave. Dintre cei 8 răniţi mai grav, 3 au leziuni care le pot pune viaţa în pericol. După evaluarea secundară de la spitalul din Ploieşti, se va lua decizia dacă răniţii grav vor fi transportaţi la alte spitale", a declarat la România TV Daniel Nicoale, managerul Serviciului de Ambulanţă Ploieşti.

Pentru îngrijirea victimelor au fost chemați de acasă medici chirurgi, radiologi, ortopezi, dar și persoane auxiliar.

UPDATE 8.55 Soferul autobasculantei spune ca pur si simplu s-a trezit ca a fost lovit de autobuzul care venea din spate. "Nu exista urme de franare in cazul autobuzului", a declarat Marian Popescu, purtator de cuvant al IPJ Prahova.

UPDATE 8.50 Ultima persoană rănită în accidentul de pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti a fost descarcerată. Victima este însoţită de un medic şi este transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, acolo unde au fost duse şi celellalte 26 de persoane rănite.  "Ultima victimă descarcerată are un politraumatism prin strivire şi compresie, leziuni la mâini, un traumatism cranio-cerebreal. Victima a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Toate cele 27 de victime au fost transportate la acest spital", a declarat la România TV, Daniel Nicolae, şeful Şerviciului de Ambulanţă Ploieşti.

Accidentul a avut loc la ora 6.15, când o autobasculantă, încărcată cu nisip,  și un autocar au intrat în coliziune pe DN 1, la Strejnic, pe centura de vest a municipiului Ploiesti.

Potrivit ISU Prahova, în urma coliziunii, 5 persoane au murit, iar alte 26 au fost rănite. Printre răniţi se află şi trei minori, cu varste de 9, 14 si 16 ani.

Acestia au traumatisme la nivelul coloane, fetei, insa niciunul nu are fracturi deschise sau inchise. Viata niciunuia dintre raniti nu este in acest moment in pericol, conform primelor evaluari. Potrivit lui Daniel Nicolae, manager Serviciul de Ambulanta Prahova, marea majoritate a celor raniti sunt constienti, exceptie facand doua persoane care sunt constiente partial.

Din primele cercetări a reieşit că vinovat de producerea accidentului este  șoferul autocarului. În urma impactului, nisipul din bena autobasculantei s-a rasturnat peste autobuz, mai multe persoane fiind prinse sub nisip.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare.  

Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

ISU Prahova a activat codul rosu de interventie ceea ce-i permite sa ceara ajutorul tuturor unitatilor de salvatori din municipiu si chiar din judetele vecine. In plus, unitatile de primiri urgente ale spitalelor din zona au fost suplimentate pentru a putea prelua ranitii.

Toate echipajele de poliţie disponibile pe centura de vest a Ploieştiului şi în municipiu au fost trimise la faţa locului. S-a intervenit  cu 22 de ambulanțe ale SAJ și SMURD.

ISU Prahova a pus la dispozitia rudelor victimelor urmatoarele numere de telefon: 0244 515 933, 0244 515 946.

Accidentul a avut loc pe sensul de mers inspre Brasov, iar traficul in ambele directii a fost deviat.  Politia recomanda soferilor sa ocoleasca zona si sa circule pe centura de est al Ploiestiului.

 

 

 

Etichete: accident, accident centura Ploiesti, accident morti, Accident Ploiesti, accident rutier

0/1 COMENTARII
zzz
05 feb 16:14
+0
VOTURI
-0
camionul avea luminile ok ? multe camioane au becuri arse sau foarte slabe, noroi peste stopuri ... cum se prezenta acel camion ? e posibil sa nu fi fost vizibil ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE