ACCIDENT grav pe DN 2. Un microbuz s-a ciocnit cu un autoturism: Trei morţi şi 17 răniţiTrei persoane au murit, iar 17 au fost rănite, sâmbătă dimineaţă, după ce un microbuz s-a ciocnit frontal cu un autoturism, pe DN2, în dreptul localităţii Şindriliţa. S-a declanşat planul roşu de intervenţii.

ACCIDENT grav pe DN 2
ACCIDENT grav pe DN 2

UPDATE 12.28

Circulaţia rutieră a fost reluată pe DN2, după ce a fost blocată aproape patru ore, în dreptul localităţii Şindriliţa, din Ilfov,

UPDATE 12.15

Doi dintre cei cinci răniţi care au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, în urma accidentului produs sâmbătă dimineaţă pe DN2, urmează să fie supuşi unor intervenţii chirurgicale, a declarat medicul SMURD Raluca Moldoveanu.

Ea a precizat că toate cele cinci persoane erau conştiente când au ajuns la spital. Iniţial, ISU anunţase că la Floreasca au fost transportate şapte victime.

Una dintre persoanele care va fi operată este şoferul microbuzului implicat în accident, care are leziuni ortopedice. În urma impactului, şoferul a rămas încarcerat, iar operaţiunea de descarcerare a durat circa 40 de minute, a mai spus Moldoveanu.

Medicul a precizat că unul dintre cei 15 răniţi a refuzat examinarea şi transportul la spital. Ea a mai spus că majoritatea răniţilor au primit cod verde, ceea ce înseamnă că erau pacienţi conştienţi, în stare bună, care se puteau deplasa singuri.

"Acest cod pe care îl aplicăm noi se poate modifica, iar victimele trebuie reevaluate tot timpul", a mai spus medicul, care a adăugat că o singură victimă a fost în stare mai gravă, respectiv şoferul microbuzului.

Un număr de 18 persoane au fost implicate în accidentul rutier petrecut sâmbătă dimineaţă pe DN2, în localitatea Şindriliţa, din judeţul Ilfov, trei dintre ele au murit, iar 15 au fost transportate la spital, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Potrivit bilanţului anunţat de ISU Bucureşti - Ilfov, în urma ciocnirii dintre un microbuz şi un autoturism, pe DN2, în localitatea Şindriliţa, în condiţii de ceaţă, şi-au pierdut viaţa două femei care se aflau în microbuz şi şoferul autoturismului implicat în accident.

Un număr de şase persoane au fost transportate la spital de Serviciul de Ambulanţă Bucureşti - Ilfov, dintre care două la Spitalul Sfântul Ioan, două la Spitalul Floreasca şi două la Spitalul Pantelimon, precizează ISU Bucureşti - Ilfov.

Alte două persoane au fost transportate la Spitalul Floreasca de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa. Ambulanţele SMURD au transportat şase răniţi, dintre care doi la Spitalul Pantelimon, doi la Spitalul Floreasca şi unul la Elias, o altă persoană fiind transportată la Spitalul Floreasca de Maşina Medicului de Urgenţă.

Trei oameni au murit, iar 17 au fost răniţi în urma unui grav accident petrecut sâmbătă dimineaţă pe DN 2, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov, Adrian Marin. Cinci dintre răniţi au fost transportaţi la spital de SMURD, iar restul de serviciul de ambulanţă. Două dintre persoanele decedate sunt din microbuz, iar una din autoturism.

Raed Arafat a declarat, pentru News.ro, că s-a declanşat planul roşu.

"S-a declanşat planul roşu. Sunt plecate maşini şi de la Bucureşti şi de la Urziceni. Aştept informare de acolo. Din primele informaţii sunt trei persoane încarcerate în microbuz şi alte persoane rănite care au ieşit din maşini", a declarat pentru News.ro secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Ilfov, Roxana Vasile, microbuzul şi autoturismul s-au ciocnit frontal.

"Din primele date se pare că ar fi un impact frontal între un microbuz cu aproximativ 15 ocupanţi. Pentru 12 s-au solicitat îngrijiri medicale. Se fac verificări pentru stabilirea cauzelor accidentului. Dar pot să vă spun că vizibilitatea era redusă din cauza ceţii", a declarat Roxana Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Ea a precizat că autoturismul ar fi pătruns pe contrasens, încercând o depăşire.

La faţa locului acţionează o autospecială de stingere, un echipaj de descarcerare, patru ambulanţe SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, Detasamentul Special de Salvatori, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov.

Etichete: accident grav dn2, accident mortal dn2, accident Şindriliţa

0/2 COMENTARII
ccc
19 Nov 15:43
+0
VOTURI
-0
Adriene, se spune ca erau 15 oameni in microbuz.
Dar de acord cu ce zici acolo.
adrian
19 Nov 14:08
+0
VOTURI
-0
Codul rosu pentru niste navetisti. Oare cati erau in microbuz? Cati mergeau ingramaditi ca oile si oare cati aveau bilet? Politia inchide ochii la manevrele soferilor de microbuz si autobuz. Verificati ruta Cartojani-Roata-Crevedia- Malu Spart- Bolintin vale-deal, Ciorogarla - Bucuresti cu intrare pe bulevardul Iuliu Maniu. In fiecare zi se revarsa zeci de mii de desculti la Capitala pe aceasta ruta. Niciunul nu are bilet, soferii se imbogatesc si isi ridica vile din transportul de opincari. Amenzi grase si ridicarea permisului de conducere pe 10 ani pentru soferii tarani evazionisti. De asemenea amenda si pentru fiecare navetist opincar care nu are bilet valabil (sa zicem 1000 de lei, sa-i piara pofta de naveta ilegala la Bucuresti). Vino si munceste opincare, dar legal, plata la microbuz, fiecare pe locului lui, nimeni in picioare, plata pe RATB, pe metrou, tot, daca nu va mai place la coada vacii si vreti sa fiti "angajati".

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE