CARAMBOL pe Autostrada Soarelui. 15 maşini s-au ciocnit, trei persoane au murit şi 39 sunt răniteTraficul rutier este blocat, sâmbătă dimineaţă, pe Autostrada A2, sensul Bucureşti - Constanţa, din cauza unui accident de circulaţie care a avut loc la kilometrul 67, în zona Lehliu Gară şi în care au fost implicate 15 maşini. Din primele informaţii, două persoane au murit, iar alte 32 de persoane au fost rănite. Ulterior, conform ISU Călăraşi, numărul morţilor a crescut la patru.

UPDATE. Secretarul de stat în MAI, dr. Raed Arafat spune că toate victimele accidentului de pe A2 au fost preluate de ambulanţe şi transportate către spitalele din Bucureşti şi Călăraşi, fiind trei persoane decedate şi 39 rănite. DSU a pus la dispoziţie două numere de telefon pentru rudele victimelor: 021.26.48.515 şi 021.26.48.516, scrie news.ro.

Numărul persoanelor decedate în urma accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 a fost revizuit de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă astfel că sunt trei persoane care şi-au pierdut viaţa faţă de patru cum arătat, iniţial, surse oficiale la primele momente ale intervenţei.

O bună parte dintre victime au fost transportate la spitalul din Lehliu, iar cele care se aflatu în starea cea mai gravă au fost transportate către spitalele din Capitală.

În momentul de faţă sunt 39 de victime. Am avut nouă persoane încarcerate. Sunt implicate forţele de intervenţie din patru judeţe, anume Călăraşi, Constanţa, Bucureşti şi Ialomiţa. Cei care ne-au venit în sprijin au intervenit pentru acordarea primului ajutor şi descarcerarea persoanelor. Nu mai avem persoane blocate încă de acum o oră. Avem 12 persoane la Lehliu Gară, cinci la Pantelimon, trei la Bagdasar Arseni şi încă o persoană la Floreasca. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a pus la dispoziţie şi două telefoane de contact pentru ca rudele celor care au avut de suferit în acest accident să poată avea informaţii. Acestea sunt 021.26.48.515 şi 021.26.48.516", a declarat Ovidiu Tătăranu, purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi.

O parte dintre victimele accidentului în lanţ de pe Autostrada A2 sunt în drum spre spitalele, cinci pacienţi fiind transportaţi la spitalul Lehliu, trei sunt transportaţi la Spitalul Sfântul Pantelimon din Bucureşti, iar unul este dus la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni din Capitală, transmite ISU Bucureşti - Ilfov.

Victime se mai află încă la locul accidentului, fiind, la ora transmiterii acestei ştiri, stabilizate în ambuanţele de terapie intensivă sosite la intervenţie.

Medicul coordonator al intervenţiei SMURD a decis că nu este necesară amplasarea spitalului mobil care a fost transportat pe autostradă.

Potrivit reprezentanţilor ISU Bucureşti - Ilfov, numărul răniţilor a ajuns la 32, iar, din cauza vizibilităţii scăzute la aterizare, nu pot interveni în siguranţă elicopterele SMURD.

„La faţa locului a fost trimis spitalul mobil. Sunt 20 de maşini implicate, dintre care 2 microbuze, 20 de victime, între care patru sunt decedaţi. Au fost prealertate toate spitalele de urgenţă din Bucureşti", spune căpitanul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Primele informaţii, dar situaţia este încă în dinamică, sunt că exită doi decedaţi şi aproximativ 20 de persoane rănite. Există acum şi persoane încarcerate pentru care se intervine. Sunt alertate judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov care au trimis mai multe echipaje, inclusiv echipaje de la Floreasca cu medici şi asistenţi suplimentar. Intervenţia va fi îngreunată din cauza deplasării în ceaţă a echipajelor", a declarat pentru News.ro dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

Avem deja patru decedaţi, nu mai sunt persoane încarcerate. S-a activat planul roşu", a declarat ulterior purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, Ovidiu Tătăranu.

Accidentul s-a produs pe fondul unei vizibilităţi scăzute, sub 50 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, traficul rutier este întrerupt pe sensul de mers către Constanţa, la kilometrul 67, din cauza acestui accident rutier.

Planul roşu de intervenţie a fost activat, astfel că toate ambulanţele disponibile au fost direcţionate către locul accidentului.

Etichete: accident, accident autostrada a2, accident in lant, accident rutier, accident rutier Autostrada Soarelui, autostrada a2, carambol autostrada soarelui

0/2 COMENTARII
Eugen
05 Nov 15:09
+0
VOTURI
-0
@mlvvx.Ai perfectă dreptate.De pericolele astea de peroane de tramvai înguste lipsite de garduri de protecție nu ne-au scăpat conducerile de până acum ale Primăriei Capitalei dar piste de biciclete pe trotuare și pe treceri de pietoni au știut să facă.Sunt mai importante pistele de biciclete decât viața pietonilor în stațiile de tramvai.
mlvvx
05 Nov 14:55
+0
VOTURI
-0
Ziceți ceva și de bicicliștii ce călăresc bicicletele pe trotuare și pe treceri de pietoni.Nu mai putem în calitate de pietoni circula pe străzile Bucureștiului pe trotuare și pe treceri de pietoni în condiții de siguranță din cauza lor.A vedea trecerea de pietoni de pe Șoseaua Pavel Kiseleff aferentă Pieței Victoriei.Să nu mai zic că mai sunt și bicicliști ce rulează cu bicicletele pe carosabil regulamentar până ajung în dreptul semaforului rutier ce indică roșu și când ajung în dreptul lui trec mai departe și bicicliști ce rulează cu bicicletele pe carosabil pe contrasens.Să ruleze cu bicicletele pe carosabil alături de conducătorii auto respectând aceleași reguli de circulație alături de ei.Nu să deranjeze pietonii pe trotuare și pe treceri de pietoni care sunt spații strict pietonale.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE