ACCIDENT pe CALEA VITAN cu MIHAI BRAVU ÎNTRE UN AUTOBUZ ȘI UN TRAMVAI:11 RĂNIȚI. FOTO de la ACCIDENTACCIDENT ÎNTRE UN AUTOBUZ ȘI UN TRAMVAI PE CALEA VITAN: Update: La ora 15:15 s-a reluat traficul pe linia de tramvai numărul 1. RATB a demarat o anchetă internă, pentru a depista cauzele producerii accidentului. 

Bilanț final - 11 persoane au fost rănite în accident, fiind transportate la spitalele Bagdasar, Pantelimon, Floreasca, Budimex, de către echipajele SMURD București și de către echipajele Ambulanței București. 

Un tramvai de pe linia 1 a intrat în coliziune cu un autobuz de pe linia 123. 11 persoane au fost rănite, între care minori și persoane în vârstă, dar sunt în afara oricărui pericol. O primă informație ar indica faptul că tramvaiul ar fi intrat în autobuz. Ori autobuzul, ori tramvaiul au intrat pe roșu în interrsecție, urmând ca Poliția Rutieră să stabilească exact vinovații. Tramvaiul venea de pe şoseaua Mihai Bravu şi urma să intre pe Calea Vitan, moment în care a lovit în uşa din spate un autobuz care ar fi încercat să forţeze culoarea galbenă a semaforului pentru a traversa intersecţia. În urma impactului, geamurile din acea parte a autobuzului au fost sparte şi uşa a fost deformată.

ACCIDENT ÎNTRE UN AUTOBUZ ȘI UN TRAMVAI PE CALEA VITAN: Accidentul s-a produs la intersecția dintre Calea Vitan și Mihai Bravu. 11 persoane au fost rănite, 5 ambulanțe SMURD s-au deplasat la fața locului. 

O parte dintre răniți au fost deplasați la spitalele Pantelimon, Bagdasar, Floreasca. Rănile nu sunt grave. Celelalte persoane sunt rănite la cap, a transmis Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București. O femeie de 80 de ani are traumatism toracic, a declarat Alis Grasu, de la Ambulanța București, ca și un bărbat de 40 de ani, iar o altă femeie de 62 de ani are un traumatism la coloană - acestea fiind cele trei persoane transportate la spital.  Persoanele cel mai grav rănite au fost cele aflate în autobuz.

Mai multe echipaje rutiere s-au deplasat la fața locului. Andrei Codău, purtător de cuvânt al Poliției Rutiere, transmite șoferilor să ocolească zona. 

ACCIDENT ÎNTRE UN AUTOBUZ ȘI UN TRAMVAI PE CALEA VITAN: Alexandru Mihalache, liderul sindicaliștilor din RATB a declarat la Realitatea tv că sistemul de frânare la vehiculele RATB sunt în stare proastă, iar pasagerii și șoferii sunt în pericol din această cauză. Marți la ora 14:00, angajații Regiei vor protesta în fața sediului RATB pentru starea precară a mijloacelor de transport. RATB respinge însă ipoteza ca frânele tramvaiului să fi cedat, deoarece acestea sdunt verificate în fiecare zi, la prima oră, înainte de intrarea pe traseu.

Etichete: accident, autobuz, tramvai

0/5 COMENTARII
Monta
13 oct 22:58
+0
VOTURI
-0
Si dumneata vorbesti doar ca sa vorbesti.
Trebuie sa acorzi prioritatea autobuzului pentru ca e plin cu oameni. Chiar daca a trecut pe rosu, n-ai nici un drept sa intri in plin in el pentru ca tu ai verde la semafor. Pricepi? Nu omori omul doar pentru ca trecut pe rosu!
Acum vine si dreptatea ta: daca ancheta va dovedi ca autobuzul a fortat trecerea, si soferul trebuie penalizat.
Dar asta nu inseamna ca doar soferul e de vina pentru accident. Principalul vinovat este vatmanul. Avea autobuz cu calatori in fata, trebuia sa opreasca neaparat, indiferent ca avea verde la semafor sau violet sau ce alta culoare. Trebuia sa opreasca chiar daca era Politia in intersectie si-i facea semn sa treaca. Pricepi cum sta treaba?
Indiferent de situatie, tramvaiul trebuia sa opreasca! Nu exista prioritate care sa-ti permita sa lovesti un om!

Semafoarele nu se forteaza, adevarat, dar nici alti participanti la trafic nu trebuie tamponati. De unde ideea aceasta?
Andrei Ciocan
13 oct 22:26
+0
VOTURI
-0
Vorbiti ca sa vorbiti. Si daca autobuzul a fortat ROSU ? De când trebuie sa acordam prioritate celor ce forteaza semafoarele ??? Anulat carnetul soferului autobuzului daca a fortat galbenul sau rosu. Punct. Semafoarele nu se forteaza, de unde ideea aceasta ?
Monta
13 oct 19:49
+0
VOTURI
-0
Chiar daca autobuzul a fortat galbenul, tramvaiul trebuia sa-i dea prioritate.
Nu cred ca autobuzul a tasnit brusc in fata tramvaiului, ci mai curand vatmanul nu l-a vazut, uitandu-se in curba daca mai vine cineva sau pur si simplu incercand sa treaca "la milimetru" pe langa autobuz.

Sa asteptam totusi concluzia anchetei, dar eu cred ca vatmanul e principalul vinovat. Nu exista un caz imaginabil in care el n-ar fi trebuit sa puna frana, mai ales daca in fata lui era un autobuz plin cu oameni.
Ing.
13 oct 19:14
+0
VOTURI
-0
Nu cumva autobuzul a forţat galbenul? Că dacă e aşa...
Monta
13 oct 16:25
+0
VOTURI
-0
Tramvaiul a lovit autobuzul in spate. Punct.
Tramvaiul trebuia sa acorde prioritate autobuzului, chiar daca poate si autobuzul a fortat semaforul.
Vatmanul e vinovat. Desfacerea contractului de munca si urmarirea penala pentru vatamare corporala. Iar soferului, in functie de rezultatul anchetei, o penalizare serioasa. Conduce un autobuz plin cu oameni, nu face liniute in trafic!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE