Accidentul mortal de pe Lacul Snagov, provocat de un băiat de bani gataAlexandru Popescu, în vârstă de 28 de ani, fiul unui magnat al petrolului, ar fi vinovat de producerea accidentului de pe Lacul Snagov, de sâmbătă seara, în care a murit o persoană și alte cinci au fost rănite, din care o femeie de 30 de ani se află în comă. 

Alexandru Popescu, fiul lui Ovidiu Popescu, fostul patron al Petrolexportimport și proprietar al Palatului Știrbei, ar fi cel vinovat de producerea accidentului mortal de pe Lacul Snagov, de sâmbătă noapte, informează surse din Poliție, citate de evz.ro. 

El s-ar fi aflat la volanul unei ambarcațiuni de mare viteză și gonea pe lac după încheierea meciului Irlanda de Nord- România, fără a ține cont că pe lac era întuneric beznă. Alarma s-a dat, pe Lacul Snagov, în jurul orei 0.20, la scurt timp după terminarea partidei de fotbal.

„După meci, o parte dintre clienții restaurantului Dolce Vita, aflat pe malul lacului, au fost conduși, cu o ambarcațiune a localului, către celălalt mal, unde se află parcarea în care aveau autoturismele", a povestit, pentru „Evenimentul zilei", unul dintre anchetatori.

Barca restaurantului – model Spat, de mici dimensiuni - era condusă de Ionuţ Conea. În ea se mai aflau două femei și trei bărbați. La circa 200 de metri de mal, din partea dreaptă a venit, cu viteză mare, o șalupă, marca Commander. Conea nu a mai putut evita impactul: șalupa a trecut, efectiv, peste barca restaurantului care s-a răsturnat. Până să se scufunde ambarcațiunea, răniții s-au menținut la suprafață, sprijiniți de barca Spat.

Salvați de localnici

Strigătele de ajutor ale clienților, aruncați în apa rece a lacului, au atras atenția angajaților restaurantului și a localnicilor, aflați lângă debarcader. Mai multe ambarcaţiuni - bărci şi skzjet - s-au pus în mișcare și au reușit să îi aducă la mal pe patru dintre clienți și pe Ionuț Conea. Lipsea cel mai vârstnic dintre pasageri: un bărbat de 60 de ani.

Bărbatul de 60 de ani dat dispărut în urma accidentului de pe Lacul Snagov a fost găsit la 6 metri adâncime și la 40 de metri de ambarcațiunea scufundată. Echipajele au început procedurile de resuscitare, însă fără rezultate. Bărbatul a fost declarat decedat. 

 Sub supravegherea unui procuror, polițiștii care anchetează acest caz au deschis un dosar penal. „Încadrarea faptelor este de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. În funcție de starea de sănătate a victimelor, procurorul poate decide", ne-a relatat un om al legii. În acest timp, o femeie de 30 de ani, victimă a acestui teribil accident, se zbate între viață și moarte la Spitalul de Urgență „Floreasca". Tot acolo este internat și prietenul ei, un bărbat care a suferit traumatism cranio-cerebral minor. Celelalte două victime – o femeie și un bărbat - sunt internate la Spitalul de Urgență „Elias". Au suferit traumatisme cranio-cerebrale minore și fracturi deschise la picioare.

În timpul căutărilor, oamenii legii de la Serviciul Regional de Poliție Transporturi (SRPT) București au demarat cercetările. Primul luat în vizor: Alexandru Popescu, tânărul care a condus „șalupa morții". Acesta a refuzat să sufle în etilotest, însă a fost condus la Spitalul „Elias", acolo unde i s-au recoltat probe de sânge. „Să vedem cât îi iese alcoolemia...", ne-a mărturisit unul dintre anchetatori care a adăugat că mirosea și dădea semne vizibile de consum de alcool. „Conform regulamentelor instituite, după modelul Poliției Rutiere, conducătorul unei astfel de ambarcațiuni trebuie să aibă permis și trebuie să respecte un regulament stabilit de Autoritatea Navală Română", ne-a explicat unul dintre polițiști. Autoritatea Navală Română, prin Căpitănia Portului Snagov, îi eliberase lui Alexandru Popescu permisul necesar de a conduce. Aceeași autoritate, conform legii, are obligația de efectua verificări asupra posesorilor de ambarcațiuni.

Etichete: accident, alcoolemie, Lacul Snagov, Snagov, victime

0/1 COMENTARII
Cris
15 iun 11:01
+0
VOTURI
-0
Pai doar nu era sa fie provocat de baba Rada. Tot de vreun cretin care locuieste prin zona si care se da noaptea cu barca cu motor...

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE