Poliția Locală și-a cumpărat 10 Segway-uri, mașină de teren și motociclete cu peste 200.000 €Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București își reînnoiește parcul auto. Instituția a cumpărat o mașină de teren, două motociclete, dar și zece Segway-uri pentru care a plătit 222.000 euro. Bicicletele electrice Segway vor fi utilizate de polițiștii locali pe străzile din Centrul Vechi.

Politia Locala Bucuresti va plati peste 140.000 euro pentru o masina si doua motociclete
Poliția Locală București va plăti peste 140.000 euro pentru o mașină și două motociclete

Direcția Generală de Poliție și Control a Municipiului București a cumpărat zece biciclete electrice cu auto-echilbru, cunoscute mai degrabă sub denumirea Segway. Instituția a plătit pentru cele zece vehicule 389.000 lei (85.000 euro).

Cele zece Segway sunt destinate agenților de la ordine publică pentru patrulare pe străduțele din Centrul Vechi al Capitalei și vor fi utilizate începând din primăvara anului viitor. Potrivit caietului de sarcini, noile vehicule ale poliției sunt dotate cu cască de protecție de culoare albă inscripționată PLMB, cutie depozitare caschetă și documente specifice activității de ordine publică atașată de ghidon, avertizare acustică și sistem de iluminare pe timp de noapte cu leduri.

Mașină cu capacități off-road pentru străzile Capitalei

Poliția Locală a cumpărat în luna decembrie a anului trecut și o mașină nouă pentru care a plătit 227.000 lei (aprox. 50.000 euro). Contractul a fost câștigat de SC Romturingia SRL.  Autovehiculul este unul de teren 4x4, fabricat în 2013 și nou-nouț. Deși autoturismul cu utilizare specială este destinat Politiei Locale București, care acționează pe teritoriul Capitalei, în cea mai mare parte asfaltată, instituția a cerut prin caietul de sarcini un vehicul care să aibă neapărat capacități off-road. 

"Am cerut capacități off-road pentru că vom folosi această mașină pentru tractarea altor mașini care vor avea probleme. De asemenea, tot cu această mașină vom căra arhiva, dar și barăcile  folosite de agenții de pază", a explicat pentru B365.ro Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale București. 

De asemenea, potrivit caietului de sarcini, mașina de teren trebuie să aibă lămpi stroboscopice în bara din față și sirenă, dar și o cutie de valori, executată din oțel balistic și blindată. 

În decembrie 2012, tot Poliția Locală București plătea pentru o mașină asemănătoare 36.600 euro, adică mai puțin cu aproape 15.000 de euro. Autovehicul, cumpărat de la aceeași firmă SC Romturingia SRL, era unul tot unul 4x4 cu utilizare specială, cu cutii pentu pistoale din oțel balistic, blindate.

Aceeași situație și în cazul motocicletelor cu dotări speciale pentru poliție, cumpărate tot de la SC Romturingia SRL. Pentru două astfel de vehicule, Poliția Locală a plătit 391.976 lei (aprox. 86.000 euro), adică 43.200 euro pentru fiecare. Pe piața de profil însă, astfel de vehicule, fără dotări pentru poliție, se vând și de patru ori mai ieftin. Una dintre cele mai scumpe motociclete Ducati, modelul MTS 1200 S PikesPeak costă 23.576 euro. la fel, unul dintre cele mai scumpe modele Honda, respectiv Supersport CBR 1000RR ajunge la 17.000 euro. 

"Aceste motociclete au dotări speciale pentru poliție și atunci sunt mai scumpe", spune Răzvan Popa. 

Conform caietului de sarcini, noile motociclete trebuie să fie dotate cu sistem de avertizare acustico-optic (lămpi avertizare, sirene electronice) și sistem de comunicație și adresare publică.

Poliția Locală București a cumpărat și în decembrie 2012 motociclete cu dotări speciale pentru poliție. Atunci, pentru trei astfel de vehicule instituția a plătit 121.300 euro, adică 40.400 euro pentru fiecare motocicletă. Licitația a fost câștigată și atunci tot de SC Romturingia SRL.

Reprezentanții Poliției Locale susțin că noile achiziții fac parte dintr-un program de îmbunătățire a parcului auto al instituției. 

"În momentul în care s-a înființat poliția locală, nu aveam mai nimic, o Dacie ruginită. S-a început atunci un program de îmbunătățire a parcului auto. În 2010 au fost cumpărate 40 de autovehicule Duster, în 2011 s-au mai cumpărat 22 de autovehicule Dacia Duster și Dacia Logan, iar în 2012 o autospecială pentru cărat banii și cinci motociclete", a precizat pentru B365.ro purtătorul de cuvânt al Poliției Locale a Municipiului București. 

Etichete: achiziţie, mașină de teren, motocicletă, politia locala

0/7 COMENTARII
Gaby
06 apr 20:55
+0
VOTURI
-0
Bai drogatule sotia mea a fost salvata de politia locala..am sunat la 112 si primi au ajuns ei..asa ca daca nu te mai poti dorga de ei este treaba ta...din partea mea tot respectul
hayashida
10 feb 15:36
+0
VOTURI
-0
Ce? Segway-uri? Ce dracu' fac cu ele? Maine, poimaine o sa auzim ca si-au mai cumparat - trotinete, role - agresive - freestyle - viteza, skateboard-uri si longboard-uri. Ca si fapt divers eu pe astia nu i-am vazut deloc patruland prin oras. Tot timpul ii vad sprijinind masini si pereti in Centrul Vechi si la primariile de sector. Parerea mea - Politia Locala - inca o structura (care este in plus si degeaba) facuta ca sa inghita niste bani total aiurea de la bugetul local, bani care vin din taxele si impozitele noastre.
luiza
10 feb 12:30
+0
VOTURI
-0
http://infoinsider.ro/2012/06/01/1-iunie-in-vizita-la-mai-ce-vrei-sa-te-faci-cand-vei-fi-mare-militian-pe-lotus/
NU-S POLITISTI !
10 feb 11:53
+0
VOTURI
-0
BA BAIATULE CUM POT ASTIA SA BAGE BANII IN NIMIC.
DA OPRESCULE. BAGA BANII IN LOCALA SI IMI DORESC DIN TOT SUFLETUL SA AI NEVOIE DE EI, SA VINA SA TE SALVEZE. TU SI FAMILIA TA, DE LOCALA SA AVETI NEVOIE !!! SA VEZI IN CE BAGI BANII. DIN TOATA INIMA IMI DORESC.

OAMENILOR CARE SALVEAZA VIETI, NU LE-AI DAT 1 LEU PT ECHIPAMENTE. AI VAZUT CU AUTOSPECIALA DE SALVARE PERSOANE DE LA INALTIMI SE INTERVINE IN CENTRUL VECHI ??? E DIN 1978 !!! TU BAGI BANII IN LOCALA, CAND AIA O SA ARDA CA SOBOLANII ACOLO. SA VINA LOCALA CU SEGWAY SA-I SALVEZE.

IMI DORESC DIN TOATA INIMA SA AI NEVOIE DE AJUTOR, SI SA VINA LOCALA SA TE SALVEZE PE TINE SI FAMILIA TA !!!
maiks
10 feb 11:18
+0
VOTURI
-0
PLM B,decat sa va plimbati ca chiorii prin centru vechi mai bine dati amenzi soferilor care parcheaza pe trotuar!
PLM B a aparut ca un raspuns la firmele de paza private, au simtit "dasteptii" din primarie ca mai pot face si ei un ban pe spinarea prostilor.
Sunteti fix PL, politia romana sa zicem ca mai are o oarecare integritate, un oarecare respect din partea populatiei dar PLM B e fix 0.
Sandu
10 feb 11:06
+0
VOTURI
-0
Bani aruncati. Politistii astia sunt cam degeaba.
vlad
10 feb 09:33
+0
VOTURI
-0
Furt! :) Hai ca as intelege chestia aia ca e luata pentru tractari, daca ar sta pregatita non-stop sa actioneze... dar pana la urma ce mare boss de-acolo o s-o conduca??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE