Achiziția Shazam de către Apple nu va schimba modul de operare al cunoscutului serviciuVeștile achiziției Shazam de către Apple au stârnit interesul atât al fanilor utilizatorilor de iPhone, cât și al celor de Shazam în general. Serviciul de identificare a melodiilor funcționează pe majoritatea platformelor cunoscute, iar utilizatorii de Android se întreabă dacă acesta va dispărea după o eventuală achiziție. Pe scurt: sunt șanse foarte mici ca acest lucru să se întâmple.

Achizitia Shazam de catre Apple nu va schimba modul de operare al cunoscutului serviciu
Achiziția Shazam de către Apple nu va schimba modul de operare al cunoscutului serviciu

Despre ce este vorba

Este foarte posibil ca Apple să cumpere Shazam pentru suma de $400 milioane. Gigantul american urmărește să obțină tehnologia de recunoaștere a melodiilor, care a făcut din Shazam una dintre cele mai folosite aplicații în timpul concertelor.

Renașterea Apple este considerată de mulți a fi prin lansarea primului iPod, în 2001. De atunci, atenția celor de la Apple pentru muzică a fost întotdeauna pe primele poziții, indiferent de produsele ce se aflau pe prima pagină în publicațiile de profil.

În 2017, Apple continuă drumul alături de muzică, prin anunțarea a două produse. Primul este AirPlay 2, tehnologia îmbunătățită de streaming audio și video în cadrul unei rețele WiFi. Principalul avantaj al celei de-a doua generații este posibilitatea de a emite muzica mai multor receptori. Iar când vine vorba despre receptori, Apple se pregătește intens.

Al doilea produs din 2017 beneficiază direct de AirPlay 2. Este vorba despre HomePod, boxa cu sunet de înaltă fidelitate și funcții smart, prin Siri. HomePod este modul în care Apple dorește să transfere asistentul virtual Siri direct în spațiul sufrageriei sau al dormitorului.

Deși HomePod va ajunge în magazine în primele luni ale anului 2018, acesta promite o compatibilitate generoasă cu membrii iOS și macOS. Prin urmare, chiar dacă nu ai trecut la cel mai nou smartphone, un iPhone 7, 7 Plus, chiar și modelele mai vechi vor putea comunica cu un HomePod.

De ce Shazam va dăinui

Răspunsul stă în Apple Music. Apple rareori oferă servicii în afara propriului ecosistem, iar atunci când o face, motivul este acela de a impulsiona pătrunderea în acesta.

Apple Music oferă o parte din experiența iOS direct pe telefoanele Android. Cu siguranță că o parte dintre utilizatori au schimbat tabăra, iar Shazam va ajuta la acest lucru.

În momentul de față, Shazam permite conectarea la servicii precum Spotify sau Google Music, pentru a redarea ulterioară a melodiilor pe care utilizatorii le descoperă. Înlocuirea acestora cu Apple Music va determina și mai mulți utilizatori să ia în calcul trecerea completă la iOS, mai ales că telefoanele din generația trecută, precum iPhone 7, au acum un preț mult mai bun decât în urmă cu câteva luni.

Nu este o certitudine, însă Apple are cel puțin un motiv pentru a păstra Shazam și pentru utilizatorii Android.

Etichete: Apple, iPhone, iphone 7.1, Shazam

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE