Acord istoric, semnat Orange şi Telekom după doi ani de negocieri secreteCei mai mari jucători din piaţa locală de telecom, Orange şi Telekom, au semnat la începutul acestei luni, după doi ani de negocieri duse într-o maximă discreţie, un acord prin care îşi oferă acces la reţeaua fixă, respectiv mobilă 4G.

Acord istoric, semnat Orange si Telekom dupa doi ani de negocieri secrete
Acord istoric, semnat Orange şi Telekom după doi ani de negocieri secrete

"Proiectul negociat sub numele de cod «Apolodor» a fost finalizat. Cele două contracte de partajare a reţelelor au fost semnate la începutul lui decembrie. Telekom are acces la reţeaua 4G a Orange printr-un contract de roaming naţional, iar Orange va putea oferi servicii fixe prin infrastructura Telekom", au declarat pentru ZF mai multe surse din industria de comunicaţii.

Prin acest acord cele două companii fac reduceri semnificative de costuri, îşi întăresc forţa în lupta cu RCS&RDS şi ridică presiunea pe rivalii care nu au pachete fix mobil - Vodafone şi UPC, conform sursei citate.

Reţeaua 4G a Orange acoperă 70% din populaţia totală a României, aproximativ dublu faţă de Telekom, care rămăsese în urmă pe acest segment. Pe de altă parte, reţeaua de fibră optică a Telekom acoperă peste 1,3 milioane de gospodării, în timp ce infrastructura Orange nu este capilarizată până la nivel de scară de bloc sau case. Prin acest acord fiecare dintre companii câştigă acces la elemente de infrastructură vitale în competiţia pentru clienţi, reducându-şi semnificativ cheltuielile.

Mai mult pe ZF.

Etichete: internet, Orange, telekom

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE