Zeci de permise reţinute, miercuri dimineaţă, în urma unei acțiuni a Poliției Rutiere, în ColentinaUPDATE: În urma acţiunii Poliției Rutiere de miercuri dimineață, 32 de şoferi au rămas fără permis. Acţiunea s-a desfasurat in 3 puncte: Str. Ziduri Mosi, Str. Maior Vasile Bacila si la intersecția Şos. Colentina cu Str. D-na Ghica.

UPDATE: În urma acțiunii de miercuri dimineață, din cartierul Colentina, au fost sanctionati 66 de conducători auto si au fost reținute 32 de permise de conducere, dintre care 8 pentru depasirea coloanei de autovehicule oprite la semafor (restul, pentru trecere la culoarea rosie a semaforului electric, depasirea tramvaiului si circulatie pe sensul opus). Sancțiunile au avut valori cuprinse între 4-5 puncte amendă si 3 puncte de penalizare pentru depasirea coloanei de autovehicule oprite la semafor, 6-8 puncte amenda si suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de 60 de zile, pentru cei care au circulat pe contrasens, si 4-5 puncte amenda, precum si suspendarea permisului de conducere pentru o perioada de 30 de zile, pentru trecere la culoarea rosie a semaforului electric, potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Valoarea totala a sanctiunilor contraventionale a fost de 49.950 lei.

Valoarea unui punct de amendă este de 105 lei.

"Astăzi se desfăşoară o acţiune de amploare a Brigăzii Rutiere a Capitalei în mai multe zone din Bucureşti pentru depistarea conducătorilor auto care săvârşesc abateri la regimul de circulaţie şi pentru sancţionarea acestora, cu precădere cei care depăşesc coloana de autovehicule oprite la culoarea roşie a semaforului electric. Această manevră este deosebit de periculoasă deoarece pietonii care traversează neregulamentar strada nu-i pot observa pe conducătorii auto care circulă pe contrasens, iar şoferii care săvârşesc cu bună ştiinţă această abatere creează disconfort pentru ceilalţi participanţi la trafic care resepectă regulile de circulaţie. Totodată, aceştia creează o imagine negativă a traficului din Bucureşti şi frustrare pentru ceilalţi conducători auto", a declarat inspector principal Laura Snae, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Până la ora 09:00, circa 30 de șoferi au fost amendați pentru depășirea coloanei, iar doi conducători auto au rămas fără permis. Şoferul unui autoturism marca Audia a rămas fără permis de conducere pentru depășirea coloanei pe linia de tramvai, pe contrasens. Când a fost oprit, şoferul le-a reproşat oamenilor legii că nu-i opresc pe toţi cei care încalcă regulile de circulaţie. Conducătorul auto a motivat depășirea nepermisă prin faptul ca s-a saturat sa stea 40 minute pe Şos. Colentina in fiecare dimineata câte 40 de minute. Polițiștii i-au luat permisul pentru 30 zile si i-au dat o amendă de 420 lei.

"Brigada Rutieră a Capitalei organizează frecvent astfel de acţiuni în trafic pentru fluidizarea circulaţiei şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră. Recomandăm conducătorilor auto, pentru a menţine acest climat, să circule cu mare atenţie, să respecte regulile de circulaţie, să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic, să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor, să păstreze distanţa de siguranţă în mers între autovehicule şi, de asemenea, să nu oprească sau să staţioneze în locuri în care ar putea împiedica buna desfăşurare a traficului rutier", a mai spus Laura Snae.

0/2 COMENTARII
Gaspar
14 Oct 16:22
+0
VOTURI
-0
"Brigada organizeaza frecvent asemenea actiuni"??? Mincinosilor!!! Ar trebui sa fie un echipaj in fiecare intersectie sa taie amenzi celur ce circula pe contrasens, pe linia de tramvai si nu opresc la rosu!!!
Cei care calca rosul la semafor sunt cel mai nou trend in capitala!
Unde sunt agentii dimineata la orele 7 -9 ? De ce nu sunt in trafic sa reglementeze traficul infernal?? Pe ce baza isi iau salariile???
Stau in birouri si o ard la rece...
Stefan Cel Mare, este un DEZASTRU! si mai si trece prin fata IGP-ului...RUSINE!!!!
Semafoare nesincronizate, la Circ taie linia continua sa faca drepata peste sina...De ce nu pun garduri de-a lungul sinei?? Ingraditi domne sina aia si puneti si 335-ul sa mearga pe acolo. Puneti agenti sa stea acolo non stop!!! De ce sa plece??? Stati naibii acolo si faceti totul ca sa fluidizati traficul!!!
zzz
14 Oct 10:39
+0
VOTURI
-0
Barbu Vacarescu ?
Maresal Alexandru Averescu ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h