Acţiune de amploare a Poliţiei! Controale la şoferi, persoane prinse în flagrant FOTO & VIDEOPeste 120 de polițiști de la Brigada Rutieră au întreprins o amplă acțiune de control a șoferilor, miercuri dimineață, în zona Pieței Obor din Sectorul 2 al Capitalei.

Zeci de poliţişti de la Brigada Rutieră, dar şi alte departamente au efectuat o amplă razie în sectorul 2 al Capitalei, miercuri dimineaţa. Poliţiştii au verificat permise de conducere și au controlat dacă şoferii au consumat alcool. Totodată, în urma controalelor, oamenii legii au descoperit mai multe infracțiuni, chiar în flagrant.

46 de conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional şi au fost ridicate 12 certificate de înmatriculare auto. Un şofer a rămas fără permis, iar plăcuţele de înmatriculare i-au fost confiscate, pentru că nu avea asigurare, iar inspecţia tehnică periodică obligatorie a maşinii nu era făcută: „A fost depistat și un conducător auto care efectura transport de bunuri dar nu avea asigurarea auto realizată iar inspecția tehnică periodică era expirată”, a declarat Andrei Codău, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere.

În jurul orei 08.30, poliţiştii au observat un bărbat în vârstă de 76 de ani care, în timp ce se afla într-un mijloc de transport în comun în staţia „Cimitirul Armenesc", sector 2, a sustras o sumă de bani din buzunarul pantalonilor unui bărbat în vârstă de 80 de ani. Imediat după constatarea săvârşirii infracţiunii, poliţiştii au acţionat, reuşind prinderea şi imobilizarea acestuia. Prejudiciul produs a fost recuperat în totalitate şi predat victimei. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat cu bărbatul în stare de reţinere, urmând a fi prezentat magistraţilor.

În acelaşi context, poliţiştii Secţiei 7 au identificat pe şoseaua Colentina, o femeie în vârstă de 29 de ani care comercializa mai multe pachete de ţigări de diferite mărci, fără documente de provenienţă. Totodată, s-a stabilit că începând cu luna ianuarie şi până în prezent, femeia ar fi comercializat mai multe produse din tutun de contrabandă, în timp ce se afla în zona unui complex comercial din sectorul 2. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu cea în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentată, de asemenea, magistraţilor.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au constatat comiterea a două infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

La finalul acțiunii, reprezentanții Brigăzii Rutiere au arătat faptul că acțiunea a vizat conducătorii care nu respectă normele în vigoare în ceea ce privește circulația rutieră, dar și diverse persoane date în urmărire. De asemenea, reprezentanții Poliției susțin că astfel de acțiuni vor continua și în perioada imediat următoare: „Acțiunea Poliției Capitalei s-a desfășurat pe raza Sectorului 2, în special în zona Pieței Obor și s-a axat pe mai multe paliere întrucât au participat mai multe forțe, de la mai multe structuri. Polițiștii Brigăzii Rutiere și ai structurii de Ordine Publică au sancționat conducătorii auto care nu au respectat regimul legal și totodată, lucrătorii serviciilor judiciare au acționat în zona pieței pentru a depista persoanele care figurează ca fiind urmărite sau care au interdicție de a se afla în localitate. Polițiștii Brigăzii Rutiere au acordat peste 60 de sancțiuni contravenționale și au constatat comiterea a 6 infracțiuni, acționând în 5 filtre din zona Pieței Obor. Astfel de acțiuni se vor desfășura și în alte sectoare de pe raza Capitalei și se vor repeta în perioada lunii august-septembrie. Principalele sancțiuni au fost acordate pentru nepurtarea centurii de siguranță însă au fost depistați și conducători auto care nu aveau actele doveditoare asupra lor”, a declarat Andrei Codău, inspector principal și purtător de cuvânt Brigada Rutieră.

 Andrei Codău, purtător de cuvânt Brigada Rutieră

Etichete: brigada rutieră, controale, razie, Sectorul 2

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE