Acțiune în forță a Poliției, în zona Gării de Nord. Controale la taximetriști. VIDEOAproximativ 40 de polițiști de la Poliția Municipiului București participă, joi după-amiază, la o acțiune în zona Gării de Nord. Polițiștii au depistat și o persoană care figura ca fiind căutată la nivel național pentru o faptă de tâlhărie. 

Polițiștii caută persoane urnarite, minori disparuti, deoarece ar exista suspiciuni ca ar fi aici persoane cautate. Se verifică însă și legalitatea transportului de persoane (taxiuri). 

Încă din primele minute ale controlului, polițiștii au găsit un taximetrist cu probleme - nu avea contract de dispecerat cu compania pe care susținea că o reprezintă, conform colantării de pe mașină. Amenda a fost de 1000 de lei, venitul pe jumătate de lună, conform declarațiilor taximetristului. Aproximativ 10 amenzi au fost aplicate taximetriștilor din zonă, doar în prima jumătate de oră de control. 

Mai mulți taximetriști, văzând Poliția, au încuiat mașinile și le-au părăsit pe carosabil, pentru a nu fi controlați. Aceste taxiuri nici măcar nu aveau tarifele afișate, așa cum prevede legea. Într-o oră de la începerea controlului, nicio mașină taxi nu mai era în zona Gării de Nord. 

În intervalul orar 15.00 – 18.00 s-a acţionat cu preponderenţă în sectorul 1 al Municipiului. Au fost constatate 12 abateri de la legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, fiind reţinute 7 certificare de înmatriculare auto şi 5 permise de conducere. De asemenea au fost constatate două încălcari ale obligaţiilor impuse de controlul judiciar. Au fost sesizate instanţele competente, ambele persoane fiind încarcerate”, se arată în comunicatul de presă al Poliției Capitalei. 

Etichete: control, Gara de Nord, poliţie, taxi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE