ACŢIUNE pentru desfiinţarea zidului din jurul Parlamentului. Bucureştenii, aşteptaţi în Parcul IzvorUn deputat PNL va organiza, la data de 19 martie, o acţiune în Parcul Izvor, prin care vrea să îi transmită şefului Camerei Deputaţilor că zidul din jurul Casei Poporului trebuie desfiinţat, iar zona transformată într-una pietonală.

Cros in fata Parlamentului, pe 19 martie
Cros în faţa Parlamentului, pe 19 martie

"Sambata, 19 martie, alergam (putin, slava Domnului!) in Parcul Izvor pentru a-i transmite lui Zgonea ca deschiderea Zidului Parlamentului ar putea reda bucurestenilor zeci de hectare de spatiu verde. Avem si proba de biciclete - in adancul sufletului toti ne credem, cu mandrie disimulata, hipsteri", a scris Deputatul Oviu Raeţchi, pe Facebook.

"Facem o alergare pe 19 martie, în Parcul Izvor din faţa Parlamentului, unde vom organiza mai multe probe: un maraton, un semimaraton de 21 de km, precum şi competiţii de alergare pentru copii şi o cursă de biciclete. Practic, ne bucurăm în aer liber şi tragem şi un semnal de alarmă în acelaşi timp", a mai Raeţchi pentru News.ro.

Deputatul PNL a precizat că este vorba de o campanie publică pe care a lansat-o încă de anul trecut, prin care încearcă să convingă conducerea Parlamentului să ia decizia privind desfiinţarea gardului din jurul Casei Poporului şi transformarea zonei într-una pietonală.

Raeţchi a precizat că a lansat o petiţie online, intitulată "Deschideţi Parcul Parlamentului pentru cetăţeni!", a scris scrisori deschise către preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Klaus Iohannis şi, mai recent, a trimis o interpelare premierului Dacian Cioloş, pe acest subiect. Deputatul liberal vrea să ştie de la şeful Executivului dacă este posibil, din punct de vedere legal, să se desfiinţeze acest gard de piatră, iar spaţiul verde să fie redat bucureştenilor.

Liberalul va trimite o solicitare şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, semnată deja de 20 de deputaţi, prin care lui Valeriu Zgonea i se cere să ia o decizie cât mai repede, în acest sens, asta cu atît mai mult cu cât preşedintele Camerei Deputaţilor s-a declarat public de acord cu desfiinţarea zidului din jurul Casei Poporului.

Etichete: cros palatul parlamentului, gard palatul parlamentului, ovidiu raetchi, parlament

0/8 COMENTARII
Nume*
31 Mar 12:34
+0
VOTURI
-0
cred ca e cea mai proasta idee!!! oricum se vehicula de ceva ani si ati preluat-o fara sa va ganditi la conseinte cine va raspunde pt distrugere spatiului verde, a mizerie si dezastrului care se va produce doar in cateva zile ? e usor sa distrugi mai greu e sa construiesti si sa intretii. asta se va intampla , va fi un dezastru total. NU STRICATI CEVA CE ESTE BUN ! INCERCATI SA REPARATI CEVA NU SA STRICATI SI CE E BINE !
Ionut
07 Mar 10:22
+0
VOTURI
-0
Zidul Rusinii din jurul Magaoaiei Rusinii lui ceasca . Jos cu el ! Spatiul ala trebuie sa fie al oamenilor . Asa este prin toata lumea civilizata .
vlad
07 Mar 10:21
+0
VOTURI
-0
Este clar ca zona ar trebui transformata in parc, stam foarte prost la spatiu verde, avem ditamai suprafata nefolosita. Peste tot pe unde se poate ar trebui plantati copacii, facute alei... in momentul asta Casa Poporului pur si simplu e o gaura neagra in mijlocul Bucurestiului. Gardul nu are ce cauta acolo pentru ca nu ameninta nimeni viata a 600 de senatori!! nu se justifica protectia zonei.
primarele
07 Mar 08:01
+0
VOTURI
-0
Stati calmi! La cum arata, in curand va cadea singur!
Cris
06 Mar 21:21
+0
VOTURI
-0
E zidul rusinii, dar nu trebuie darmat, trebuie deschis accesul in curtea interioara pentru publicul larg sa se poata plimba pe alei. Nu cred ca pune nimeni nicio bomba in cuibul ala de shobolani.
mihai
06 Mar 19:46
+0
VOTURI
-0
E mai usor sa demolezi decat sa construiesti.
dyk
06 Mar 12:38
+0
VOTURI
-0
ASTA NU ESTE "IDEEA LUI UDREA" ???
AR FI NECESAR SA-I SOLICITATI "APROBARE" PENTRU "DREPTURI DE AUTOR" SI NUMAI DUPA CE AVETI ACORDUL SA PROPUNETI DVS .... VENITI CU IDEI DE A FACE DIN SECTORUL 5 UN SECTOR FRUMOS , CA VANGHELIE L-A LASAT FURAT SI MURDAR , CU RAMASITE DE CASE SI FABRICI , ASA CA DACA SUNTETI DORITOR DE A FACE CEVA - AVETI CE FACE , NU DEMOLAREA GARDULUI PARLAMENTULUI ... SI INCA CEVA , STITI CA IN SUBSOLUL PALATULUI SE MAI AFLA MII DE TONE DE MOLOZ DE LA CONSTRUCTIA SA ?? POATE INCEPETI CU SCOATEREA MOLOZULUI , NU CU DEMOLAREA GARDULUI ...
VNG
06 Mar 12:32
+0
VOTURI
-0
ATI "TERMINAT" CU RAHOVA SI FERENTARII DE "CUCERIT" , IAR ACUMA VENITI IN CENTRU , CU PROPUNERI DE DEMOLARE A ZIDULUI PARLAMENTULUI ...
PANA SI CASA ALBA ARE UN GARD , CE VETI PUNE IN LOC SI CAT VOR COSTA TOATE DEMOLAREA SI CONSTRUIREA EVENTUALA A UNUI NOU GARD .... VA SPUN EU - DEMISIA SI RETRAGEREA DIN CURSA PENTRU PRIMARIA SECTOR 5 !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h