Acţiunile europene au deschis în creştere, în urma propunerilor de reformă ale GrecieiAcţiunile marilor companii europene au început tranzacţiile de vineri în creştere pentru a doua zi consecutiv, după ce Grecia a transmis Eurogroup un program de reforme care include majoritatea condiţiilor solicitate de creditori pentru acordarea de noi fonduri, relatează Bloomberg.

Un nou plan de reforme in Grecia: se propune cresterea TVA la 23% (Foto lagrecu.ro)
Un nou plan de reforme în Grecia: se propune creşterea TVA la 23% (Foto lagrecu.ro)

Indicele Stoxx Europe 600 este în urcare cu 1,5%, iar indicii burselor din Lisabona, Milano şi Paris cu peste 2,1%. Pe ansamblul săptămânii, Stoxx 600 este pe cale să crească cu 0,9%.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt este în creştere cu 1,71%, iar FTSE 100 al bursei din Londra, cu 1,1%.

Grecia a cerut în schimbul reformelor un nou program de finanţare în valoare de 53,5 miliarde de euro pentru acoperirea datoriilor scadente până în 2018, o revizuire a ţintei excedentului bugetar primar în conformitate cu înrăutăţirea situaţiei economice şi o reprofilare a datoriilor pe termen lung.

Grecii au respins duminică, prin referendum, măsurile de austeritate cerute de creditori în schimbul finanţării ţării, provocând scăderea acţiunilor, la începutul săptămânii.

Programul de reforme transmis de Guvern joi noaptea Eurogroup trebuie aprobat vineri de Parlamentul grec.

Bursa din Atena este închisă până luni, 13 iulie, ca şi băncile.

Acţiunile InterContinental Hotels Group sunt în creştere cu 4,5% în urma vânzării hotelului din Hong Kong unui grup de investitori coordonat de Gaw Capital Partners, pentru 938 milioane de dolari.

Titlurile miniere sunt în urcare la rândul lor, BHP Billiton şi Rio Tinto Group cu cel puţin 1,8%, după ce Citigroup a recomandat investiţiile în aceste acţiuni.

Etichete: Bursa, Europa, Grecia

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h