Activitatea de salvare a SMURD cu elicopterele de tip Eurocopter EC- 135 a fost reluată



Activitatea de salvare aeriană cu elicopterele de tip Eurocopter EC- 135 a fost reluată, începând de sâmbătă.

Activitatea de salvare a SMURD cu elicopterele de tip Eurocopter EC- 135 a fost reluata
Activitatea de salvare a SMURD cu elicopterele de tip Eurocopter EC- 135 a fost reluată
Foto: publika.md

Potrivit unui comunicat, "începând de astăzi, 18 iunie a.c., ora 16.00, s-a reluat activitatea de salvare aeriană cu elicopterele EC-135 pe punctele de operare aeromedicală din Bucureşti, Târgu-Mureş, Galaţi, Arad, Constanţa".

"În urma investigaţiilor tehnice preliminare efectuate de către reprezentanţii firmei Airbus Helicopters şi a altor specialişti germani cooptaţi pentru această verificare a rezultat că nu sunt indicii care să conducă la concluzia că există vreo cauză tehnică care să împiedice zborurile cu aceste elicoptere", se mai spune în comunicatul transmis.

Astfel, aeronavele de tip EC-135 de la cele 5 puncte de operare aeromedicală au fost supuse verificărilor tehnice, la sol şi în zbor, în vederea reluării activităţii.

Potrivit MAI, "în această perioadă, misiunile aeromedicale de tip umanitar, inclusiv cele SMURD, au fost asigurate de celelalte aeronave aparţinând Inspectoratului General de Aviaţie al MAI, cinci misiuni fiind desfăşurate în acest scop cu elicoptere de tip MI 8 şi MI 17".

Seria neagră a acestiu tip de elicopter folosit de MAI pentru operaţiuni de salvare

Un elicopter SMURD Iaşi, tip EC 135, s-a prăbuşit, joi, 2 iunie, în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Tragedia s-a produs în raionul Cantemir, satul Haragîs, într-o zonă împădurită. Toate cele patru persoane, membri ai echipajului, au murit.

Etichete: eliceptere, salvare, SMURD

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h