Actorul britanic Alan Rickman, din Harry Potter, A MURITALAN RICKMAN A MURIT. Actorul britanic Alan Rickman, cunoscut pentru rolurile sale din seria 'Harry Potter' sau 'Die Hard', a murit la Londra, la vârsta de 69 de ani, a confirmat joi familia actorului, informează agenţiile internaţionale de presă.

Actorul britanic Alan Rickman, din Harry Potter, A MURIT
Actorul britanic Alan Rickman, din Harry Potter, A MURIT

ALAN RICKMAN A MURIT. Alan Rickman, care suferea de cancer, i-a încântat pe fanii seriei Harry Potter cu rolul profesorului Snape, însă rolul Hans Gruber din seria Die Hard din 1988 l-a consacrat publicului marelui ecran, alături de rolul şerifului din Nottingham din pelicula 'Robin Hood' (1991), anunţă cei de la Agerpres.

ALAN RICKMAN A MURIT. Alan Rickman s-a născut în cartierul londonez Hammersmith. El a fost al doilea născut într-o familie metodistă de origine galo-irlandeză. Când avea vârsta de 8 ani, moare de cancer pulmonar tatăl său Bernard Rickman, care era muncitor într-o fabrică. Mama lui Margaret Doreen Rose (născ. Bartlett) a fost nevoită să-și crească singură cei patru copii. În 1997 moare mama lui.

Rickman muțumită talentului pentru caligrafie și picturii în acuarelă obține o bursă la școala privată "Latymer Upper". După absolvirea școlii, studiază ca grafician la "Chelsea College of Art and Design". Împreună cu prietenii întemeiază firma "Graphiti" și lucrează câțiva ani în cartierul londonez Soho.

ALAN RICKMAN A MURIT. La 26 de ani i se acordă o bursă și poate între anii 1972 - 1974 să studieze dramaturgia la "Royal Academy of Dramatic Art" (RADA). În această perioadă el va juca mai cu seamă în dramele lui Shakespeare.

A murit de cancer pe 14 ianuarie 2016.

ALAN RICKMAN A MURIT. Alan Sidney Patrick Rickman (n. 21 februarie 1946, Hammersmith, Londra – d. 14 ianuarie 2016) a fost un actor de teatru și film britanic, câștigător al Premiului Emmy, al Globului de Aur, cunoscut mai ales pentru rolul lui Hans Gruber din Greu de ucis, al lui Severus Plesneală din Harry Potter și al lui Alex din Snow Cake.

Etichete: Alan Rickman, deces, harry potter, moarte

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE