Actorul Geo Costiniu va fi înmormântat, sâmbătă, la cimitirul BelluActorul Geo Costiniu, care a încetat din viaţă în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 63 de ani, va fi înmormântat sâmbătă, la cimitirul Bellu din Bucureşti. 

Actorul Geo Costiniu va fi inmormantat, sambata, la cimitirul Bellu (Foto cinemagia.ro)
Actorul Geo Costiniu va fi înmormântat, sâmbătă, la cimitirul Bellu (Foto cinemagia.ro)

De asemenea, cei care vor să îi aducă un ultim omagiu actorului o pot face sâmbătă, între orele 9.00 şi 12.00, când sicriul cu trupul neînsufleţit al acestuia va fi depus la Teatrul Odeon din Capitală, scrie Mediafax.

Geo Costiniu a început să joace în producţii de televiziune încă de la vârsta de 8 ani, fiind considerat un actor foarte talentat, iar la 14-15 ani juca în spectacole la Casa Studenţilor din Bucureşti. În anul IV de facultate, a debutat pe scena Teatrului Bulandra din Capitală, sub îndrumarea regizorului Liviu Ciulei. După absolvirea facultăţii, unde i-a avut ca profesori pe Dem Rădulescu şi Octavian Cotescu, a fost repartizat la Teatrul Naţional din Iaşi, unde a jucat între anii 1973 - 1974.

Geo Costiniu, de la "Alain Delon" al României la bătrânul uitat de lume. GALERIE FOTO. 

Din 1974, a fost actor la Teatrul Giuleşti (actualul Odeon) din Bucureşti, pe scena căruia a interpretat numeroase roluri, în piese celebre, ca "Pălăria Florentină", "Omul care a văzut moartea", "Patima roşie", "Marchizul de Sade".

A debutat în filme în anul 1972, în pelicula "Paraşutiştii", de Dinu Cocea. În 1978, joacă în filmul lui Timotei Ursu "Septembrie", o poveste de dragoste care l-a făcut celebru în rândul spectatorilor.

Printre filmele în care a jucat se numără "Aştept provincia" (1995), "Neînvinsă-i dragostea" (1993), "Patul conjugal" (1993), "Capul de răţoi" (1992), "Întâmplări cu Alexandra" (1989), "De ce are vulpea coadă?" (1988), "Nişte băieţi grozavi" (1987), "Un oaspete la cină" (1987), "Ora zero" (1979).

CITEŞTE ŞI Cum și-a petrecut Geo Costiniu ultima parte a vieții. 

Etichete: Bucureşti, Capitală, Cimitirul Bellu, geo costiniu, inmormantare geo costiniu, sambata

0/1 COMENTARII
cititor
16 nov 09:08
+0
VOTURI
-0
D-zeu sa-l ierte, dar chiar toti actorii merita la Bellu?? Unde o sa-l inmormantati pe Beligan?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE