Actriţa Draga Olteanu Matei a fost escrocată şi a rămas fără casăActriţa Draga Olteanu Matei a povestit, pentru "ring", că a trecut prin momente cumplite când s-a trezit şi cu banii luaţi, şi fără casa din Bucureşti. Vinovată este o aşa-zisă prietenă de familie care, din postura de avocat, s-a oferit să o ajute. Rămasă fără avere, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ, oraşul natal al soţului.

Actrita Draga Olteanu Matei a fost escrocata si a ramas fara casa
Actriţa Draga Olteanu Matei a fost escrocată şi a rămas fără casă
Foto: ziuadecj.ro

Coşmarul artistei a început însă înainte de întâlnirea cu avocata, când regimul comunist a primit demolările şi autorităţile au evacuat-o dintr-o casă naţionalizată în care locuia cu chirie. Până i s-a oferit un alt acoperiş, tot într-un imobil naţionalizat şi cu chirie, Draga Olteanu Matei şi soţul ei, medicul Ion Matei, şi-au cheltuit tot salariul pentru a nu dormi sub cerul liber.

Obligaţi să fugă din calea buldozerelor, artista şi medicul au fost nevoiţi să se înghesuie cu tot ce aveau într-o cameră de hotel. "De multă vreme am vrut să mă mut definitiv la Piatra Neamţ, dar am aşteptat să iasă şi soţul meu la pensie de la «Cantacuzino». Am avut necazuri îngrozitoare cu locuinţa din Bucureşti... Stăteam într-o casă cu chirie pe care a demolat-o Ceauşescu şi, până ne-au dat alta, am stat la hotel nu ştiu câte luni. Ne-a costat o avere, toată leafa noastră mergea pe chiria la hotel. Ne-au dat apoi altă casă în care am stat cu chirie", a povestit Draga Olteanu Matei, pentru ziarulring.ro.

Cu toate că nu şi-a dorit niciodată să achiziţioneze casa naţionalizată, Draga a fost convinsă de apropiaţi că e mai bine să o cumpere dacă vrea să nu se trezească aruncată în stradă. "Nu aveam de gând să cumpărăm casa, dar în anul 1995 s-a dat Legea 112 şi lumea spunea că e bine să o cumpărăm. Ni s-a spus că o va lua altcineva şi ne va da afară din casă. Şi atunci am cumpărat-o... cu vreo 21 de milioane de lei (la vremea respectivă - n.r.). Apoi ne-am pomenit cu un fost locatar care pretindea că e casa lui. Am găsit o avocată prietenă de familie care a ştiut să ne escrocheze îngrozitor, a făcut un gest oribil şi asta a coincis şi cu ieşirea soţului meu la pensie. Atunci am hotărât să plecăm definitiv la Piatra Neamţ", a declarat actriţa.

La 81 de ani, Draga Olteanu Matei îşi simte sfârşitul aproape şi speră să nu închidă ochii înainte de a finaliza proiectul "Sofronia". "Am un sertar plin cu scenarii de film şi un miniserial TV pe care vreau să-l transform într-un film. Poate mă ajută Dumnezeu să îl fac înainte să mă duc, că nu cred că o mai duc mult. «Regina Lear» e o piesă scrisă de umoristul Cornel Udrea, de la Cluj, şi eu am ecranizat-o cu acordul lui, iar filmul se va numi «Sofronia»", a mărturisit artista.

Continuarea pe ziarulring.ro.

Etichete: actriţă, casă, Draga Olteanu Matei, escrocherie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE