Adăpost antiatomic la Catedrala NeamuluiCatedrala Neamului va avea adapost antiatomic
Catedrala Neamului va avea adăpost antiatomic

"Acum se lucrează la adăpostul antiatomic al construcţiei. Da, biserica va avea un astfel de adăpost, pentru că aşa prevede legea pentru construcţiile mari", a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Constantin Stoica, citat de Libertatea. Stoica mai spune că lucrările sunt în grafic, urmând ca abia la sfârşitul anului, după ce vor fi finalizate cele trei subsoluri ale clădirii, care vor găzdui, pe lângă adăpostul antiatomic, parcări, săli de conferinţe şi locuri de recreere, Catedrala “să iasă” din pământ.

Reprezentanţii bisericii sunt rezervaţi în declaraţii în ceea ce priveşte sumele de bani strânse şi cheltuite pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului. Părintele Stoica a mărturisit doar că "donaţiile sunt în plină desfăşurare la toate bisericile din ţară".

Din cele trei subsoluri ale clădirii, două vor fi folosite ca săli polivalente, dar şi pentru cripte sau săli destinate agapelor, conform proiectului prezentat de B365.ro în vara anului trecut, în exclusivitate:

- Subsol 2 (cota minus 16 metri): sală polivalentă ce poate fi folosită, potrivit reprezentanţilor Patriarhiei, activităţilor misionare, catehezelor şi ca spaţiu pentru conferinţe sau agape. Sala polivalentă de 1.684 mp poate funcţiona şi ca paraclis, în partea estică fiind amplasat un altar, cu dimensiunea de 117,7 mp. Tot la 16 metri sub pământ vor funcţiona altarul, sala de consiliu şi mai multe cripte

- Subsol 1 (cota minus 11 metri): sală polivalentă de 2.307 mp, structurată în trei nave, spaţiile fiind separate prin pereţi “mişcători”. La acelaşi nivel vor mai fi amplasate cripte, un cabinet medical, spălătorul de vase şi depozitele de mobilier.

GALERIE FOTO DE LA SFINȚIREA TEMELIEI

Etichete: Bucureşti, Capitală, Catedrala Neamului, promo, realitatea

0/7 COMENTARII
tabara
09 nov 16:18
+0
VOTURI
-0
Spre analiza cuvantul Loc Tiitorul capadociei si cezareei.Oare nu a zis eminescu ca limba romana va spune lumii adevaruri fundamentale. Pai si atunci daca ne gandim noi la istoria in care am auzit ca regii si sultanii aveau TIITORI SI TIITOARE oare de unde vine acest cuvant.?hai aveti curajul sa rostiti si sa recunoasteti ADEVARUL ca marele pacat al lumi poate in dacia a inceput la inceputul timpurilor unde barbati s-au analizat (anal) reciproc astfel am obtinut si statuia de langa muzeul de istorie unde nu badica Traian tine o catea lesinata in brate cu 3 tzate(5 tzate lipsa inseamna istoria lipsa a lumi) si unde corpul Dragonului dacic iese rotit 180 de grade (religia a facut din alb negru) si pe dezbracatul de acolo nu il cheama catalin ci TRAIanus adica apropos la sportul iubit al tiuitilor imparati romani.cine ma contrazice?
Liviu
27 sep 18:20
+0
VOTURI
-0
@ Bilidescu După cum vorbești se pare că ai crescut într-un bordel. De fapt nu se pare, ci sigur.
Geo
27 sep 18:18
+0
VOTURI
-0
@gigi Dacă vrei să vezi monumentul cretinătății uită-te-n oglindă.
Nume*
31 iul 20:40
+0
VOTURI
-0
P6SJV6 , [url=http://yrttkiiormgd.com/]yrttkiiormgd[/url], [link=http://wztartghmnsg.com/]wztartghmnsg[/link], http://hafkvbdoxkdl.com/
Nume*
31 iul 01:26
+0
VOTURI
-0
DragosDaca ti-a placut pareta de sud a Baiului, te sfatuiesc sa te duci si in zona nordica - numita si muntii Neamtzu. Mult mai salbatica, mai inalta - si mai greu accesibila. Iar Valea Azugii este superba daca o parcurgi cu bicicleta.
mazgasimuie
24 iul 23:58
+0
VOTURI
-0
si cand te gandesti ca unii le pupa mana la astia
Traxr
13 iul 09:26
+0
VOTURI
-0
Buncarul e doar de rezerva, in caz ca nu e Dumnezo' pe faza sa le salveze prea fericitele cururi.
valentin
04 iul 15:36
+0
VOTURI
-0

Adunatura de sacali, putrezi, fara scrupule, lipsiti de orice urma de omenie, stricati pana in maduva, venali si dispusi la orice ticalosie . Pana acu 22 de ani, turnatori la secu sau chiar securisti sadea. Popii de acum, tot aia sau urmasii lor intru miselie. Priviti-le fetele ! Mutre de banditi, uitaturi hotesti, chipuri impietrite . Daniel, Tomiteanu, si alte mii de aceiasi teapa. Meserie, afacere, vaca de muls bani de la amarati, asta e biserica pentru ei.

gigi
04 iul 14:12
+0
VOTURI
-0

Popii si nenorocitii care au dat aprobare pentru monumentul cretinitatii romanesti ar trebui ingropati in adapostul ala.

Anca
04 iul 12:11
+0
VOTURI
-0

Astia chiar construiesc monstruozitatea aia absoluta, monumentul ignorantei nationale?!!! Chiar ca se duce de rapa tara asta!

pacala
04 iul 11:23
+0
VOTURI
-0

PAI, AMERICANII, AU O BOMBA CARE TRECE PRIN PRIMUL ZID DE BETON GROS DE DOI METRI,... TRECE PRIN AL DOILEA SI ABIA IN AL TREILEA NIVEL,... EXPLODEAZA BOMBITA !

ADAPOSTUL NUCLEAR ESTE DEPASIT TECHNIC, INCA IN FAZA DE PROIECT !

EU AS MODIFICA LEGEA ASTA CU ADAPOSTURILE ATOMICE, CINE ARE "PUTEREA SA-SI CONSTRUIASCA O ASEMENEA "CASOAIE" DE TREBUIE SI UN ADAPOST NUCLEAR CONSTRUIT ?DESIGUR "CE-I" CARE DETIN PUTEREA !

ATUNCI, LA FIECARE ADAPOST CONSTRUIT DE ACESTIA,... SA FIE INCA UNUL CONSTRUIT PENTRU POPULATIA NORMALA, CACI, "POPULATIA-NORMALA" NU ARE SANSE NICIODATA SA-SI CONSTRUIASCA O "CASOAIE" CU ADAPOST-NUCLEAR. CEREM MODIFICAREA LEGII IN FAVOAREA POPORULUI !

DOAR DE AIA FACEM LEGI, PENTRU POPOR, SI NU,... PENTRU ELITA CELOR BOGATI !

NU ???

ion
04 iul 11:17
+0
VOTURI
-0

BOR = o mizerie de institutie intr-o tara saraca.

Cris
04 iul 10:13
+0
VOTURI
-0

Pai da normal ... sa nu deie cu bombardeaua la popi

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE