Adevărul: Miron Cozma ar fi fost colaborator al Securităţii. Cozma neagă: "Eu eram rocker!"Publicaţia Adevărul susţine că Miron Cozma, fostul lider al minerilor din Valea Jiului, a fost colaborator al Securităţii având numele conspirativ Paul. Cozma neagă însă acuzaţiile şi spune că el "era rocker ".

Miron Cozma
Miron Cozma
Foto: adevarul.ro

Ziarul Adevarul sustine ca in dosarul de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii figureaza angajamentul lui Miron Cozma.

Potrivit sursei citate, fosta securitate l-ar fi recrutat in septembrie 1977 pe cand Cozma era subinginer la mina Lonea. Cozma ar fi colaborat cu securitatea si inainte de recurtare, furnizand informatii despre starea de spirit din Valea Jiului, relatează Hotnews. Colaborarea ar fi incetat in decembrie 1983, dupa ce Cozma ar fi devenit membru de partid. In tot acest timp, si-ar fi turnat mai multi colegi care nu isi desfasurau in mod corespunzator activitatea.

Miron Cozma neaga însă ca a colaborat si sustine ca, dimpotriva, a fost arestat de Securitate si ca el era cel care ii batea pe securisti. Cozma mai spune ca nu a fost niciodata membru de partid.

"Nu înţelegi dumneata, eu eram un om de concept, eram un rocker, eram DJ, eram alt tip de creaţie. Şi minerii, când mă salutau cu «tovarăşul inginer-şef», le mai dădeam şi una. Le ziceam: «Tovarăş eşti tu, că eu sunt domn!» Cu mine de ce n-a reuşit Securitatea să mă facă să semnez? Şi-au dat seama că eu sunt alt concept şi că, sub nicio formă, n-am să semnez. Eu am avut probleme, că ei voiau să mă tundă, eu aveam părul mare ca Slash, idolul meu, de la Guns N'Roses. Şansa mea ştiţi care a fost? Şansa mea a fost una extraordinară, Dumnezeu mă iubeşte, cum mai spun eu, a fost faptul că ţineam discotecă. Aproape două săptămâni, când n-am ţinut discotecă, a înnebunit Valea Jiului, că ţineam discotecă în fiecare oraş. Asta a fost prima mea şansă. Înţelegi, domnişoară?",  declara Cozma, citat de jurnalistii de la Adevarul.

Etichete: miron cozma, Miron Cozma colaborator securitate, Miron Cozma fosta securitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE