Adiministraţia Străzilor, acuzată de Curtea de Conturi că a umflat cu 15 milioane lei costurile unui pasaj din CapitalăSefa Administratiei Strazilor este acuzata ca a umflat costurile unui pasaj rutier din Capitala (Foto: hotnews.ro)
Şefa Administraţiei Străzilor este acuzată că a umflat costurile unui pasaj rutier din Capitală (Foto: hotnews.ro)

Administraţia Străzilor, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, a fost prinsă cu “mâţa în sac” de către Curtea de Conturi, cu privire la cheltuirea banilor publici, informează puterea.ro. Administraţia condusă de Alina Roman este acuzată că a majorat valoarea unui contract pentru reabilitarea unuia dintre cele mai importante pasaje rutiere din Bucureşti. Potrivit raportului Curţii de Conturi, contractul cu pricina a fost majorat cu 50%, respectiv, cu suma de 14.740.278 de lei, “contrar prevederilor legislaţiei privind achiziţiile publice”.

Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice a fost sesizată, în vederea aplicării sancţiunii contravenţionale prevăzute de lege. Mai mult, Curtea de Conturi a depistat că Administraţia Străzilor Bucureşti (ASB) a plătit lucrări inexistente. “S-a constatat efectuarea unor plăţi în sumă de 39.108 lei reprezentând contravaloarea unor devize ce cuprind cantităţi de lucrări mai mari decât cele real executate. În timpul controlului, atât pagubele produse, cât şi accesoriile calculate au fost recuperate integral”, se arată într-un răspuns oficial al Curţii de Conturi.

Surse din Cadrul Primăriei Generale au dezvăluit pentru puterea.ro că suplimentarea peste măsură vizează Pasajul de la Piaţa Victoriei sau cel de la Unirii.

Etichete: Administraţia Străzilor, Alina Roman, Bucureşti, Capitală, Curtea de Conturi, Pasajul Unirii

0/0 COMENTARII
Tiugă Florin
08 Dec 13:14
+0
VOTURI
-0

Hia sa va zic eu o poveste cu niste angajati ai Primariei: mama si tata lucreaza la Primaria Generala, au o fatuca de vreo 19 ani. Fatuca are un prieten. La inceputul anului cand s-au semnat cintractele pentru locurile de parcare din sectorul 6 prietenul fatuci, care are un Logan cu numarul de inmatriculare B-59-WZS (tine-ti minte numarul de inmaticulare!) si-ar fi luat loc de parcare doar ca...locul nu era pe numele lui ci pe numele mamei sau tatalui fatuci, care la vremea respectiva nu aveau masina. Neavand masina nu aveau nici drept sa semneze contrac cu ADP sector 6 pentru inchirierea unui loc de parcare. A venit toamna, s-au strans "spagile" asa ca mami si tati i-au luat fatuci o masina nou-nouta, masina care sta acum parcata pe locul baiatului, masina care are numarul de inmatriculare B-590-WZS. Coincidenta, paranoia sau doar un romanism pur, autentic, ?

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE