Administrația Străzilor - pierderi de 1,6 milioane de euro din gestionarea locurilor de parcareAdministrația Străzilor a efectuat plăți ilegale în valoare de 208.000 lei pentru lucrări de reabilitare a străzilor care nu s-au realizat niciodată, potrivit unui raport al Curții de Conturi pentru anul 2012. Mai mult, instituția a pierdut 1,6 milioane euro pentru că nu a valorificat 4.059 locuri de parcare, din lipsă de personal. Curtea de Conturi mai arată că Administrația Străzilor a cheltuit peste 2,3 milioane euro pentru niște piste pentru bicicliști ce au fost ulterior desființate de Poliția ruitieră. 

Blonda de la strazi a platit lucrari de reabilitare a strazilor care nu s-au realizat niciodata
Blonda de la străzi a plătit lucrări de reabilitare a străzilor care nu s-au realizat niciodată

În 2012, Administrația Străzilor a efectuat plăți nedatorate în valoare totală de 200.000 lei, pentru reparații curente și reabilitarea sistemului rutier, la care se adaugă dobânzi de 8.000 lei, prin:

- efectuarea unor cheltuieli fără contraprestație în cadrul contractelor de reparații sistem rutier, valoarea situațiilor de lucrări decontată fiind majorată nejustificat cu suma de 188 mii lei prin includerea unor cantități de lucrări care nu s-au executat;

- acceptarea la plată a unor situații de lucrări pentru reabilitarea sistemului rutier în cazul a 8 străzi, ce cuprind suprafețe mai mari decât cele real executate, în valoare de 12 mii lei. În timpul misiunii de audit au fost recuperate atât plățile nedatorate de 200 mii lei, cât și dobânzi aferente, de 8 mii lei, fiind reîntregit bugetul local.

Pierderi de 1,6 milioane euro pentru locuri de parcare nevalorificate

Potrivit raportului întocmit de Curtea de Conturi,  Administrația Străzilor, nu a încasat taxă pentru  4059 locuri de parcare (din cele 7866 locuri de parcare totale organizate în Municipiul București), invocându-se lipsa de personal. Calculele au condus la concluzia nerealizării unor venituri nete estimate de 7.311.000 lei pe an (în varianta în care valorificarea locurilor ar fi fost efectuată cu personal propriu angajat), respectiv 6.317.000 lei pe an (în varianta externalizării serviciului).

Mai mult, Administrația Străzilor, condusă de Alina Roman, a cheltuit ineficient  10.600.000 lei ca urmare a faptului că "nu a luat măsuri de refacere a pistelor de biciclete deteriorate din multiple cauze (lucrări de intervenții derulate pe trotuare, lucrări pentru realizarea „rețelei metropolitane de fibră optică pentru telecomunicații”, accidente rutiere) și nici măsuri pentru achiziționarea și montarea indicatoarelor de semnalizare și a stâlpilor de protecție, ceea ce a condus la retragerea temporară a avizului de funcționare de către Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Brigada rutieră pentru 28 piste de bicicliști din cele 39 amenajate. În aceste condiții nici obiectivul amenajării pistelor de bicicliști (crearea unui flux separat pentru aceștia de traficul rutier, în condiții de siguranță), deci eficacitatea investiției nu au fost atinse".

Etichete: Alina Roman, locuri de parcare, piste pentru biciclete, plăți ilegale, raport Curtea de Conturi

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE