Administratorii de bloc își pot pierde dreptul de a activa. De ceLegislația care reglementează activitatea administratorilor de bloc a fost modificată iar aceștia trebuie să îndeplinească noi condiții pentru a putea activa în continuare.

Scara de bloc
Scară de bloc

Așadar, conform noilor modificări aduse legii 196/2018, pentru a-și putea continua activitatea, administratorii de bloc trebuie să aibă, pe lângă atestat, și un certificat de de alitate profesională iar termenul limită pentru obținerea acestui document este 28 septembrie 2019.

Schimbare legislativă majoră pentru administratorii de bloc

După cum stabilește Legea nr. 196/2018, certificatul de calificare profesională reprezintă actul care dovedește calificarea profesională a persoanelor fizice pentru a fi administratori de bloc. În esență, pot fi atestate de primarul localității pentru a îndeplini ocupația de administrator de bloc doar persoanele care dețin un certificat de calificare.

Există totuși o speranță de amânate a termenului de obținere a certificatului dat fiindcă Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a pus în dezbatere publică o nouă propunere care prevede amânrea termenului.

Etichete: administratori, anunt, bloc

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE