ADMITERE FACULTATE. Ce TAXE au facultăţile private din BucureştiFacultăţile private au taxe care pornesc de la 1.800 de lei pe an şi în unele cazuri sunt mai mici decât la facultăţile de stat, acesta fiind unul din motivele pentru care unii tineri care au intrat la taxă la stat preferă să opteze pentru o facultate privată.

Universitatea Titu Maiorescu
Universitatea Titu Maiorescu

În general, taxele pentru studiile universitare de licenţă la zi sunt undeva în jur de 3.000 de lei pe an, la majoritatea facultăţilor. Însă, există o diferenţă de câteva sute de lei între taxele facultăţilor de stat şi taxele universităţilor private, scrie Mediafax.

Spre exemplu, La Universitatea „Spiru Haret", taxa de studiu este de 2.600 de lei la majoritatea facultăţilor, cum ar fi Geografie, Psihologie, Economie sau Ştiinţe juridice. Cea mai mare taxă de la Universitatea „Spiru Haret" Este la Facultatea de Arhitectură, unde studenţii plătesc 6.160 de lei pe an.

La Universitatea „Titu Maiorescu", cea mai mare taxă este de 13.300 de lei (3.000 euro) la Facultatea de Medicină, în timp ce restul facultăţilor au taxe anuale de aproximativ 2.400 de lei (540 euro).

La Universitatea „Nicolae Titulescu" taxele sunt şi mai mici, de 2.000 de lei la Facultatea de Drept pentru studiile la zi, spre exemplu. De asemenea, taxele sunt aceleaşi şi la Facultatea de Ştiinţe Economice şi la Facultatea de Ştiinţe Sociale şi Administrative.

La Universitatea Româno-Americană, în schimb, taxele sunt destul de mari. Studenţii trebuie să plătească 900 de euro, adică 4.000 de lei pentru a studia la specializările oferite de universitate.

La Universitatea Hyperion, taxele sunt în jur de 2.000 - 3.000 de lei, la Automatică şi Informatică Aplicată, taxa este de 2.700 de lei, spre exemplu, în timp ce la specializarea Informatică, studenţii plătesc 3.000 de lei pe an. La Facultatea de Fizică, taxa e destul de mică faţă de alte facultăţi cu acelaşi profil, fiind de 1.800 de lei. La facultăţile de finanţe bănci sau drept, taxele sunt în jur de 2.200 de lei.

Etichete: admitere facultate, admitere facultate bucuresti, facultati bucuresti, facultăţi private bucureşti, taxe facultăţi private, universitatea hyperion, universitatea romano-americana, Universitatea Titu Maiorescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE