ADMITERE LA LICEU: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ PE BAZA NOTELOR LA CAPACITATE SI MEDIILOR -rezultateADMITERE LA LICEU: REPARTIZARE COMPUTERIATĂ PE BAZA NOTELOR LA CAPACITATE SI MEDIILOR: Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat, în sfârșit, mediile calculate în funcție de notele obținute de absolvenții clasei a opta la EVALUARE NAȚIONALĂ - CAPACITATE și mediile anuale. Va începe ADMITEREA LA LICEU, prin REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ, pe baza unui algoritm de corectare. Care sunt cele mai bune licee, în funcție de mediile de admitere de anul trecut, aflați din acest articol.  

ADMITERE LA LICEU PE BAZA REZULTATELOR LA EVALUARE NATIONALA -CAPACITATE SI MEDIILOR DIN ȘCOALA GENERALA
ADMITERE LA LICEU PE BAZA REZULTATELOR LA EVALUARE NATIONALA -CAPACITATE SI MEDIILOR DIN ȘCOALA GENERALĂ

ADMITEREA LA LICEU 2014, București: Notele la EVALUAREA NAȚIONALĂ și MEDIILE care contează la ADMITEREA LA LICEU au fost publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar al Municipiului București - Ierarhia Admitere 2014 pentru candidaţii ce provin din MUNICIPIUL BUCURESTI poate fi consultată AICI. 

ADMITERE LA LICEU: REPARTIZARE COMPUTERIATĂ PE BAZA NOTELOR LA CAPACITATE SI MEDIILOR:  În Capitală sunt peste 106 de unităţi de învăţământ de stat de nivel liceal, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Liceele de top din Capitală, în care media ultimului admis în 2013 a fost peste nouă, sunt opt colegii naţionale.

Colegiul Naţional "Sfântul Sava"

Colegiul Naţional "Tudor Vianu"365.ro

Colegiul Naţional "Mihai Viteazul"

Colegiul Naţional "Spiru Haret"

Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc"

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai"

Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr"

Colegiul Naţional "Grigore Moisil".

ADMITERE LICEU 2014. Topul celor mai bune licee din toată ţara, conform ultimei medii de admitere în 2013: 

Colegiul Naţional "Sfântul Sava", Bucureşti: 9,77 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", Bucureşti: 9,74 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", Constanţa: 9,72 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti", Craiova: 9,69 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Bucureşti: 9,64 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", Cluj: 9,64 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Bucureşti: 9,64, - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", Bucureşti: 9,59 - ultima medie de admitere, 9,97 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Ovidius", Constanţa: 9,58 - ultima medie de admitere; 9,99 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Andrei Şaguna", Braşov: 9,56 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

ADMITERE LICEU 2014. În anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei a schimbat regulile admiterii la liceu, astfel că media obţinută la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% cât a fost până anul acesta.

REZULTATE CAPACITATE 2014 - REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ LICEU: După ce baza de date va fi verificată de Comisia Naţională de Admitere, în 15 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 16 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 25 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO  A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 16 -31 iulie. În perioada 16-21 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 24 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24-25 iulie. În 25 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma înscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014: CAPACITATE - REZULTATE, EDU.RO - ADMITERE LA LICEU, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ:

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2014. Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi), se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014: CAPACITATE - REZULTATE, EDU.RO - ADMITERE LA LICEU, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ:

ADMITERE LICEU 2014. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale,aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a
nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale
nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.
În cazul în care, la un liceu, pe ultimul loc există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014: CAPACITATE - REZULTATE, EDU.RO - ADMITERE LA LICEU, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ:

REZULTATE CAPACITATE 2014 - REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ LICEU: Cum funcţionează programul de repartizare computerizată

După ce toţi elevii au fost introduşi în sistem, pentru fiecare judeţ, se face o clasificare după ordinea descrescătoare a mediilor de admitere. Calculatorul parcurge această listă de la cea mai mare medie către cea mai mică.

Exemplu: Să presupunem că a ajuns la Poziţia 4959 Popescu A Ion media de admitere 8,76

Calculatorul merge la fişa elevului Popescu A Ion şi citeşte codul primei opţiuni (175).

Acum merge în lista liceelor la pagina cu codul 175, corespunzător primei opţiuni a elevului Popescu A Ion şi care are N locuri (N este numărul locurilor repartizate unui liceu la o anumită specialitate aşa cum reiese din Broşura admiterii).

Dacă găseşte un loc liber scrie numele lui Popescu A Ion şi trece mai departe la poziţia 4960.

Dacă nu există nicio poziţie liberă compară media ultimului înscris cu media lui Popescu A Ion.

Dacă Popescu A Ion are la unul dintre criterii media mai mare este şters ultimul înscris pe listă, se scrie numele lui Popescu A Ion, iar cel scos din listă intră din nou în procedeul de repartizare. Dacă nu, atunci pentru candidatul Popescu A Ion se trece la următoarea opţiune înscrisă în fişa de înscriere.

Dacă media lui Popescu A Ion este mai mică (mai mare nu are cum să fie) atunci Calculatorul merge la fişa elevului Popescu A Ion şi citeşte codul celei de-a doua opţiuni.

De aici se repetă procedeul descris mai sus.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014: CAPACITATE - REZULTATE, EDU.RO - ADMITERE LA LICEU, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ:

Dacă după parcurgerea tuturor opţiunilor din fişa lui Popescu A Ion acesta nu a fost repartizat în niciuna dintre liste, el este scos din sistem şi va participa la repartizare în cea de-a doua etapă. Din acest motiv este foarte important ca opţiunile să fie nu numai suficiente, dar şi realiste.

Etichete: admitere liceu, capacitate, evaluare naţională, medii, note, repartizare computerizata, rezultate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h