ADMITERE LA LICEU 2014: Județele cu cele mai multe medii de 10 la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014ADMITERE LA LICEU 2014. REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014 Listele candidaţilor cu mediile de admitere au fost publicate, joi seară, la avizierele şcolilor gimnaziale. În plus, Ministerul Educaţiei a publicat ierarhia elevilor la nivel naţional, în funcţie de media de admitere la liceu. În Județul cu cele mai multe medii de 10 este Olt. De asemenea, în 16 județe din țară niciun elev nu a reușit să obțină media 10 LA EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014.

ADMITERE LA LICEU 2014: Judetele cu cele mai multe medii de 10 la EVALUAREA NAȚIONALA 2014
ADMITERE LA LICEU 2014: Județele cu cele mai multe medii de 10 la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014

ADMITERE LA LICEU 2014. REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2014

Peste 1.000 de elevi care au participat la Evaluarea Națională au obținut medii sub 5. Cea mai mică a fost de 2,15. De vineri a început înscrierea pentru REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2014.

În Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomiţa, Mehedinţi, Mureş, Sibiu, Tulcea, Vaslui niciun elev nu a reuşit să obţină 10 pentru admiterea în liceu, scrie romaniatv.net.

Ţinând cont de listele candidaţilor cu mediile de admitere cele mai multe medii de 10 au fost în Olt unde 9 elevii au obţinut media maximă pentru intrarea la liceu, Brăila (7 medii de 10), Iaşi (6 medii de 10), iar Satu-Mare, Suceava, Constanţa, Dolj, Cluj au fost câte cinci medii de zece. În Sălaj, Gorj şi Bucureşti, patru absolvenţi de clasa a VIII vor intra la liceu cu notă maximă.

Câteva note de 10 au fost şi în Vrancea, Teleorman, Galaţi, Argeş, Arad, Bacău, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Maramureş, Neamţ, Prahova, Timiş şi Vâlcea.

88 de elevi au reuşit anul acesta să aibă media 10 la admitere.

 Majoritatea celor 11.564 de elevi de clasa a VIII-a din Bucureşti au medii peste 5 în vederea admiterii în liceu. Medii sub 5, mai precis între 2,15 şi 4,99, au obţinut 1.145 de elevi. VEZI AICI NOTE ADMITERE BUCUREŞTI

ADMITERE LA LICEU: REPARTIZARE COMPUTERIATĂ PE BAZA NOTELOR LA CAPACITATE SI MEDIILOR:  În Capitală sunt peste 106 de unităţi de învăţământ de stat de nivel liceal, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Liceele de top din Capitală, în care media ultimului admis în 2013 a fost peste nouă, sunt opt colegii naţionale.

Colegiul Naţional "Sfântul Sava"

Colegiul Naţional "Tudor Vianu"365.ro

Colegiul Naţional "Mihai Viteazul"

Colegiul Naţional "Spiru Haret"

Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc"

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai"

Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr"

Colegiul Naţional "Grigore Moisil".

ADMITERE LICEU 2014. Topul celor mai bune licee din toată ţara, conform ultimei medii de admitere în 2013: 

Colegiul Naţional "Sfântul Sava", Bucureşti: 9,77 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr", Bucureşti: 9,74 - ultima medie de admitere, 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Mircea cel Bătrân", Constanţa: 9,72 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti", Craiova: 9,69 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional de Informatică "Tudor Vianu", Bucureşti: 9,64 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Emil Racoviţă", Cluj: 9,64 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Bucureşti: 9,64, - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai", Bucureşti: 9,59 - ultima medie de admitere, 9,97 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Ovidius", Constanţa: 9,58 - ultima medie de admitere; 9,99 - prima medie de admitere

Colegiul Naţional "Andrei Şaguna", Braşov: 9,56 - ultima medie de admitere; 10 - prima medie de admitere

ADMITERE LICEU 2014. În anul şcolar 2013-2014, Ministerul Educaţiei a schimbat regulile admiterii la liceu, astfel că media obţinută la Evaluarea Naţională va reprezenta 75% din media de admitere la liceu, şi nu 50% cât a fost până anul acesta.

REZULTATE CAPACITATE 2014 - REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ LICEU: După ce baza de date va fi verificată de Comisia Naţională de Admitere, în 15 iulie va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate în 16 iulie la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi, iar până în 25 iulie pot fi depuse dosarele de înscriere.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO  A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 16 -31 iulie. În perioada 16-21 iulie vor fi completate fişele de opţiuni de către candidaţii care nu au participat la prima repartizare şi de către cei care au rămas nerepartizaţi.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO Repartizarea computerizată a candidaţilor din etapa a doua de admitere va avea loc în 24 iulie, în aceeaşi zi urmând să fie afişate listele la şcoli şi licee. Candidaţii repartizaţi vor putea depune dosarele de înscriere la licee în perioada 24-25 iulie. În 25 iulie, liceele vor transmite situaţia locurilor rămase libere în urma înscrierii candidaţilor admişi în cele două etape, iar în perioada 28-31 iulie vor fi rezolvate, de către comisia judeţeană de admitere, situaţiile speciale, respectiv cele privind candidaţii care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi cei care nu au participat la primele două etape.

REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 EDU.RO În etapa a treia de admitere în licee, repartizarea computerizată va avea loc în 4-5 septembrie, pentru elevii care nu au participat la nicio repartizare, care nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară mai târziu.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014: CAPACITATE - REZULTATE, EDU.RO - ADMITERE LA LICEU, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ:

REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2014. Înscrierea în clasa a IX-a, la învăţământul de zi, a absolvenţilor de gimnaziu (cu excepţia celor care candidează pentru licee/clase pentru care se susţin probe de aptitudini, a celor care solicită înscrierea în învăţământul special şi a celor care candidează pe locurile speciale pentru romi), se face prin repartizare computerizată, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere, în baza opţiunii candidatului pentru filiera, profilul, specializarea sau domeniul respectiv şi în limita locurilor aprobate, prin planul de şcolarizare, pentru unităţile şcolare finanţate de la bugetul de stat.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014: CAPACITATE - REZULTATE, EDU.RO - ADMITERE LA LICEU, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ:

ADMITERE LICEU 2014. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale,aceştia vor fi departajaţi folosind, în ordine, următoarele criterii:

media generala la Evaluarea Nationala din clasa a VIII-a
media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII-a
nota obtinuta la proba de limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale
nota obtinuta la proba de matematica din cadrul Evaluarii Nationale
nota obtinuta la proba de limba materna din cadrul Evaluarii Nationale, respectiv nota de la proba de verificare a cunostintelor de limba materna, sustinuta in cazul candidatilor care solicita inscrierea la unitati de invatamant cu predare in limba minoritatilor nationale.
În cazul în care, la un liceu, pe ultimul loc există candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile menţionate mai sus egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată.

REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2014: CAPACITATE - REZULTATE, EDU.RO - ADMITERE LA LICEU, REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ:

Etichete: ADMITREA LA LICEU, CUM SE CALCULEAZĂ, CUM SE COMPLETEAZĂ FIȘA, licee, liceu, medii, note la evaluarea nationala, repartizare computerizata

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h