ADOLPHE SAX, sărbătorit vineri de Google. ADOLPHE SAX este inventatorul saxofonuluiADOLPHE SAX este sărbătorit, vineri, de Google. Lui îi datorăm saxofonul.

ADOLPHE SAX, sarbatorit vineri de Google. ADOLPHE SAX este inventatorul saxofonului
ADOLPHE SAX, sărbătorit vineri de Google. ADOLPHE SAX este inventatorul saxofonului

ADOLPHE SAX, inventatorul saxofonului:

Adolphe Sax, pe numele său Antoine Joseph Sax, (n. 6 noiembrie 1814 în Dinant; d. 7 februarie 1894 în Paris) a fost un inventator de instrumente muzicale, belgian, care în 1846 a inventat saxofonul. Tatal sau, Charles-Joseph Sax era fabricator de instrumente muzicale, iar Adolphe Sax inca din adolescenta, a început sa învețe sa fabrice instrumente muzicale. La 15 ani a participat la un concurs de muzica ,in care a cântat la flaut si clarinet. Mai tarziu, a plecat la Scoala Regala de Muzica de la Bruxel ,pentru a studia mai bine aceste instrumente.

ADOLPHE SAX, inventatorul saxofonului:

Dupa terminarea studiilor in timp ce tatal sau câștiga din afacerea cu instrumente, Adolphe Sax se specializează in inventarea unor alte instrumente muzicale de suflat. Prima importantă lucrare ,a fost modificarea clarinetului bas, care i-a adus meritul ca la varsta de 20 de ani sa fi inventat saxofonul bariton. Dinant, este recunoscut ca ,orașul unde se fabrica saxofonul, tocmai datorită primului sau inventator, Adolphe Sax.

 sursa: rtv.net

Etichete: adolphe sax, saxofon

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE