ADP Sector 6 recunoaşte că e DEZASTRU la locurile de joacă: Amenda de 50.000 lei, plătităAdministraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 a fost amendată cu 50.000 de lei de către Protecţia Consumatorului, din cauza dezastrului de la locurile de joacă din sector: leagăne rupte, tobogane stricate, jocuri periculoase pentru copii. Instituţia aflată în subordinea primarului liberal Rareş Mănescu şi-a recunoscut vina şi a achitat amenda în întregime. Numai că pentru lipsa de profesionalism a ADPDU Sector 6 au plătit toţi bucureştenii, din taxele şi impozitele date la Primărie şi, implicit, în contul ADPDU. 

În luna august, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6 a fost sancţionată cu amendă de 50.000 de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) din cauza problemelor multiple descoperite la locurile de joacă, respectiv leagăne rupte, tobogane stricate şi alte jocuri periculoase pentru copii.

Instituţia din subordinea primarului liberal Rareş Mănescu a recunoscut dezastrul de la locurile de joacă şi a plătit amenda de 50.000 lei. Pentru lipsa de profesionalism a ADPDU Sector 6 au scos bani din buzunar însă toţi bucureştenii. "Prin faptul că a achitat această amendă, ADPDU Sector 6 recunoaşte şi admite toate problemele descoperite la locurile de joacă de către Protecţia Consumatorului, numai că nu face nimic să schimbe situaţia. Mai mult decât atât, cei 50.000 de lei sunt plătiţi din buzunarele noastre, ale tuturor cetăţenilor Sectorului 6, plătitori de taxe şi impozite la Primărie. Pentru incompetenţa acestei instituţii suntem nevoiţi să suportăm tot noi locuitorii Sectorului 6 care plătim taxe şi impozite la primărie", a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet" care susţine că a sesizat de nenumărate ori administraţia locală pentru a lua măsuri de protecţie a copiilor la locurile de joacă. În plus, acesta a mobilizat şi voluntarii fundaţiei pentru a repara o parte din problemele găsite în parcurile şi locurile de joacă din Sectorul 6. 

Informaţia privind plata amenzii de 50.000 lei de către ADPDU Sector 6 a fost confirmată de ANPC, la solicitarea B365.ro. Primăria Sectorului 6 NU a dorit să comenteze subiectul, solicitarea reporterilor B365.ro privind planul de măsuri al instituţiei pentru locurile de joacă din Sectorul 6 rămânând fără răspuns. 

Copiii din Sectorul 6, condamnaţi să se joace în bălţi şi noroaie

Tot în luna august, Protecţia Consumatorului a cerut ADPDU Sector 6 să ia măsuri pentru a îmbunătăţi condiţiile de la locurile de joacă. Însă, deşi au trecut între timp aproape două luni, lucrurile nu au evoluat, ci dimpotrivă, s-au deteriorat.  

Astfel, în prezent, copiii au ajuns să se joace în bălţi şi noroaie la locurile de joacă amenajate în jurul ansamblurilor de locuinţe. Şi asta pentru că de aici lipseşte suprafaţa de tartan de protecţie şi, din această cauză, la fiecare ploaie, apa rămâne să băltească pe nisip, după cum se poate observa şi în imaginile din galeria foto. 

"Am iniţiat un dispecerat al bunului simţ şi am constatat că în cartierul Drumul Taberei, parcul din strada Valea lui Mihai şi cartierul Militari, Parcurile Lujerului, Cetăţuia Muniţiei şi Politehnicii, precum toate mini parcurile, locurile de joacă şi zonele de relaxare dintre blocuri sunt insalubre, cu mobilier urban deteriorat, pline de gropi, bălţi şi noroaie, cu coşuri de gunoi sparte şi ruginite şi, din această cauză, copiii noştri nu au unde să îşi traiască copilăria, fiind condamnaţi să respire praf şi să se joace printre gunoaie şi excremente animale", a declarat Ştefan Florescu, preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", cel care a postat pe contul său de socializare mai multe fotografii de la locurile de joacă pline de apă din Sectorul 6. 

Conform sursei citate, în unele din parcurile amenajate lângă blocuri, în Sectorul 6, copiii sunt nevoiţi să cadă din tobogan direct în baltă. 

 

Un copil, accidentat la locul de joacă, după controlul ANPC

Chiar dacă Protecţia Consumatorului a cerut ADPDU Sector 6, încă din luna august, să ia măsuri pentru a proteja siguranţa copiilor, instituţia din subordinea primarului Mănescu nu a făcut toate demersurile necesare la locurile de joacă, astfel că, în urmă cu aproape o lună, un copil a căzut cu tot cu leagăn şi s-a lovit puternic la faţă, la unul din locurile de joacă din Crângaşi. 

"Într-un parc din Crângaşi situat între blocuri, între străzile Gh. Saidac şi Nucşoara, unuia dintre leagăne i s-a rupt unul din braţe. Copilul meu, care în acest timp, era în acel leagăn, s-a lovit foarte tare. Are faţa umflată. Lanţul leagănului cu fierul din capăt au căzut peste copil. Noroc, dacă pot numi aşa, este faptul că se legăna uşor, în caz contrar ar fi avut loc o tragedie. Vă rog să rezolvăm această problemă. Este vorba de siguranţa copiilor noştri"s-a plâns primarului mama unui copil din Sectorul 6 care s-a accidentat la locul de joacă. DETALII, AICI. 

De altfel, problemele de la locurile de joacă din Sectorul 6 au fost semnalate, de-a lungul timpului, de preşedintele Fundaţiei "Din Suflet, Pentru Suflet", Ştefan Florescu, care a ajutat la remedierea lor prin intermediul voluntarilor fundaţiei. 

Etichete: ADPDU Sector 6, amenda 50.000 lei, amenda ADPDU Sector 6, amenda ANPC, fundatia din suflet pentru suflet, locuri de joacă, locuri de joaca Sectorul 6, parcuri Sectorul 6, Sectorul 6, Ștefan Florescu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE