Adrian Curaj: Inspectoratele şcolare NU vor fi desfiinţateAdrian Curaj, ministrul Educației Naționale, a declarat joi la Oradea că a dat aviz negativ proiectului de lege privind desființarea inspectoratelor școlare.

Adrian Curaj: Inspectoratele scolare NU vor fi desfiintate (Foto puterea.ro)
Adrian Curaj: Inspectoratele şcolare NU vor fi desfiinţate (Foto puterea.ro)

Ministrul Educației Naționale Adrian Curaj a afirmat că miercuri a fost adoptată tacit în Camera Deputaților o inițiativă legislativă care propune desființarea inspectoratelor școlare.

"Poziția Ministerului Educației a fost "Nu". Am dat aviz negativ inițiativei, foarte clar. Nu, adică să nu se desființeze. Și voi face tot ce ține de mine ca acest "nu" să îl susțin și îl voi susține astfel încât să își facă efectul", a spus, în conferință de presă, Adrian Curaj.

CITEŞTE ŞI Inspectoratele şcolare, DESFIINŢATE. Proiect, adoptat tacit de Camera Deputaţilor

Ministrul Educației a motivat acest aviz negativ afirmând că, în opinia sa, "descentralizarea este esențială" și că "prea multă centralizare nu este potrivită".

"Suntem într-un moment în care discutăm la nivel de România de întărirea capacității administrative. Avem o strategie de întărire a capacității administrative, un program inclusiv cu fonduri europene, cu un buget de două ori mai mare decât ce a avut programul anterior, și va trebui să lucrăm foarte mult în întărirea capacității administrative a instituțiilor publice, care reprezintă Statul Român. Și aici trebuie să fim conștienți că trebuie permanent să investim în simplificarea administrativă, în mai bune proceduri. Eu sunt pentru descentralizare și am încredere că vom putea împreună să consolidăm ce s-a făcut bun, să corectăm unde au fost probleme", a subliniat ministrul Adrian Curaj, potrivit Agerpres.

Etichete: Adrian Curaj, desfiintare inspectorate scolare

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE