Adrian Severin şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei. Cine sunt candidaţii intraţi în cursăALEGERI BUCUREŞTI 2016. Adrian Severin şi-a depus, marţi seară, candidatura la Primăria Generală a Capitalei din partea Partidului Dreptăţii Sociale, partid condus interimar de Marian Vanghelie.

Adrian Severin
Adrian Severin

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Fostul eurodeputat Adrian Severin și-a depus, la Biroul Electoral Municipal, candidatura la Primăria Capitalei, sub sigla Partidului Dreptății Sociale (PDS).

Sosit pe ultima sută de metri, senatorul Daniel Barbu și-a depus şi el dosarul de candidatură la funcția de primar general al Capitalei, din partea ALDE.

"Mi-am depus candidatura pentru Primăria generală, de asemenea, am depus lista pentru Consiliul General, care este condusă de domnul ministru Câmpeanu (Sorin Câmpeanu — n.r.), ceea ce pentru mine este o candidatură cu totul deosebită", a declarat Barbu, după depunerea candidaturii la Biroul Electoral Municipal.

El a motivat că și-a depus candidatura aproape de miezul nopții deoarece ritmul de strângere a semnăturilor a fost mai lent. El a mai precizat că pentru candidatura sa au fost strânse 23.000 de semnături.

"A fost greu, de aceea am și venit la această oră, foarte târzie, dar semnăturile noastre sunt verificabile. (...) Vreau să candidez pentru că în calitatea mea de bucureștean și de liberal cred că acest oraș poate să îndrăznească mai mult", a adăugat Barbu.

În cursa pentru Primăria Capitalei s-au mai înscris Gabriela Firea (PSD), Cătălin Predoiu (PNL), Nicușor Dan (Uniunea Salvați Bucureștiul), Robert Turcescu (PMP) şi Bogdan Diaconu (PRU).

Marţi a fost ultima zi de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 5 iunie. Conform calendarului alegerilor locale, candidaturile vor rămâne definitive la data de 4 mai. Campania electorală pentru alegerile locale începe în 6 mai și se va încheia în data de 4 iunie.

ALEGERI BUCUREŞTI 2016. Adrian Severin a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare cu executare, în dosarul de luare de mită și trafic de influență în care a fost pus sub acuzare în calitate de europarlamentar, decizia nefiind definitivă. Hotărârea a fost contestată de Adrian Severin și va fi judecată de completul de cinci judecători de la ICCJ.

CANDIDAŢII la Primăria Capitalei: 

Gabriela Firea - PSD

Cătălin Predoiu - PNL

Nicuşor Dan - USB

Robert Turcescu - PMP

Adrian Severin - PDS

Daniel Barbu - ALDE

Dumitru Borţun - PSRO

Bogdan Diaconu - PRU

Iuliana Gorea Costin - PNŢCD

Cristinel Deaconescu - PER

Miroslav Taşcu Stavre - Partidul Verde

Niculae Neamţu - independent

Etichete: adrian severin, ALEGERI BUCUREŞTI 2016, candidati Bucuresti, candidati primaria Capitalei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h