Adrian Severin vede un complot FBI în spatele anchetelor DNAAdrian Severin, anchetat de DNA pentur că ar fi încasat mită în timpul mandatului de europarlamentar, susține că FBI folosește DNA pentru a-i pedepsi pe cei care nu sprijină politica americană la nivel mondial.  Mai mult, FBI ar avea un birou în interiorul sediului DNA și mai mulți procurori anticorupție ar fi primit cetățenie americană. 

Sechestrul pe conturile lui Adrian Severin, ridicat partial de Inalta Curte de Casatie si Justitie (Foto radioconstanta.ro)
Sechestrul pe conturile lui Adrian Severin, ridicat parţial de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (Foto radioconstanta.ro)

Adrian Severin susține aceste acuzații într-o scrisoare deschisă adresată noului ambasador american, Hans Klemm, publicată pe blogul său. Severin susține că, în sediul DNA funcționează un birou al FBI. 

"Se pare însă că reprezentanții FBI ghidează și activități ale DNA menite a-i "sancționa" pe oamenii politici, oamenii de afaceri sau oamenii de cultură români care nu adoptă convingător agenda geo-politică a SUA ori, prin preocupările lor, îi stânjenesc promovarea", susține Adrian Severin.

Acesta a mai precizat că, dacă este adevărată informația potrivit căreia mai mulți procurori DNA au primit cetățenia americană, înseamnă că urmărirea penală a unor cetățeni români se realizează de către cetățeni americani.

"Circulă tot mai intens informația că un număr semnificativ de procurori DNA au primit cetățenia americană. Până acum această informație nu a fost nici verificată nici infirmată. Tăcerea care o înconjoară sugerează confirmarea ei. Dacă este așa înseamnă că urmărirea penală a unor cetățeni români se realizează de către cetățeni americani. Faptul ar echivala cu o cedare de suveranitate inadmisibilă atât din punct de vedere constituțional cât și din punct de vedere principial. Situația devine cu deosebire gravă atunci când cercetarea penală se referă la liderii politici români". mai afirmă Severin.

Fostul ministru de externe mai spune că "nimic nu o amenință pe dna Kovesi, așa încât nu are nevoie să dovedească vreun curaj deosebit pentru a-și face datoria".

"Cu ocazia audierii dvs în Senatul SUA, senatorul Ron Johnson v-a cerut să o sprijiniți pe șefa DNA, pe care a caracterizat-o ca pe "o femeie curajoasă". Din păcate, această recomandare, pe care sper și vă îndemn să o ignorați, reflectă o concepție destul de răspândită în SUA, asupra felului în care poate fi și trebuie tratată relația cu România. Ea este profund greșită și total contraproductivă.În primul rând, trebuie să știți că nimic nu o amenință pe dna Kovesi, așa încât nu are nevoie să dovedească vreun curaj deosebit pentru a-și face datoria. Asta dacă nu cumva libertatea de opinie și libertatea de expresie, respectiv criticile formulate în exercițiul lor, ar fi o amenințare la adresa șefilor procuraturii. Ceea ce – nu-i așa? – nu poate fi conceput de un exponent al democrației americane", precizează fostul şef al diplomaţiei române.

Etichete: adrian severin, DNA

0/1 COMENTARII
severinehot
19 aug 10:56
+0
VOTURI
-0
lipitoarea asta de severin si-ar viola si mama doar sa scape de acuzatii. este un hot ticalos si trebuie sa ajunga dupa gratii. si foarte bine ca vin americanii sa ne condamne hotii , caci romanii sunt corupti pana in maduva oaselor. mama lui de hot

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE