Adriana Săftoiu A ACCEPTAT luni să candideze la Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la MunteanuAdriana Săftoiu face primele declaraţii din culisele nominalizării noului candidat al PNL pentru Primăria Capitalei, după retragerea lui Ludovic Orban. Deşi, la un moment dat, numele Adrianei Săftoiu era dat ca sigur pentru a intra în cursă, într--un final, candidatul anunţat a fost Marian Munteanu. Adriana Săftoiu a confirmat că ea a acceptat, luni, să candideze la Primăria Capitalei, dar s-a optat până la urmă pentru Marian Munteanu.

Adriana Saftoiu
Adriana Săftoiu

Adriana Săftoiu a relatat la Digi 24 că, în luna februarie, când Cristian Buşoi s-a retras din postura de candidat al PNL, atât ea, cât şi Cătălin Predoiu au declinat inivitaţia de candida, "mai ales că Ludovic Orban îşi dorea şi era un candidat cu foarte mari şanse de câştig".

Adriana Săftoiu a povestit şi ceea ce s-a întâmplat după retragerea lui Ludovic Orban.

"Eu am vorbit inclusiv cu domnul Predoiu, care este preşedintele organizaţiei de Bucureşti şi care are o mare responsabilitate în această campanie. Am spus atunci că domnul Predoiu, fiind preşedintele organizaţiei de Bucureşti, ar avea cu siguranţă şanse mari şi susţinerea organizaţiei. Domnul Predoiu a refuzat, şi atunci am spus că accept să candidez la Primăria Capitalei", a spus Adriana Săftoiu, citată de news.ro

Ea a confirmat că luni, discuţia în partid, era pe variantele Cătălin Predoiu sau Adriana Săftoiu.

Săftoiu a precizat că despre propunerea de a candida Marian Munteanu a aflat cu puţin timp înainte de şedinţa comisiei de unificare a PNL de marţi în care s-a făcut oficial nominalizarea.

Adriana Săftoiu a menţionat că a participat la şedinţa comisiei de unificare în care s-a decis candidatura şi unde, spune ea, cel care s-a abţinut de la vot a fost deputatul Dan Motreanu.

Întrebată dacă Marian Munteanu va fi susţinut în PNL, ea a afirmat că partidul îl va sprijini, pentru că în primul rând este vorba de PNL, nu de persoana lui Marian Munteanu.

Despre o susţinere personală pentru Marian Munteanu, Adriana Săftoiu a spus: "Eu nu voi sprijini nimic din acele declaraţii care nu au legătură cu valorile democraţiei".

Adriana Săftoiu nu a dorit să spună dacă îl va vota pe Marian Munteanu. "Lăsaţi-mi dreptul să mă gândesc ce voi vota şi cum voi vota. În mod evident voi vota PNL", a spus ea.

"Din păcate, nu împărtăşesc în totalitate soluţiile pe care le propune Marian Munteanu pentru România. Spunea că ţara este în prag de dezastru, cuvântul este puternic, şi că soluţia ar fi o insurecţie civică. Eu sincer nu împărtăşesc această soluţie, cuvântul insurecţie este o formă de luptă armată pentru a schimba un regim politic", a spus Adriana Săftoiu.

Întrebată dacă PNL a pierdut online-ul, Săftoiu a spus: "Greu de spus, nu avem nişte măsurători să vedem ce am pierdut şi ce am câştigat".

Întrebată cine este "sponsorul politic" al lui Marian Munteanu, Adriana Săftoiu a răspuns: "Eu nu pot decât să îl citez pe Marian Munteanu, care a spus că a fost sunat de Teodor Atanasiu".

Marian Munteanu a fost validat, marţi seară, de BPN al PNL drept candidat la Primăria Capitalei. Toţi membrii BPN au votat în favoarea acestei candidaturi, cu excepţia lui Mircea Ionescu Quintus, care s-a abţinut de la vot.

Marian Munteanu este al treilea candidat propus de PNL la Primăria Capitalei, după Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

 

Etichete: ALEGERI BUCUREŞTI 2016, asriana saftoiu, Marian Munteanu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE