Adriana Săftoiu îi dă replica lui Băsescu: "Legea era el. Avea acces la orice convorbire îşi dorea"Adriana Săftoiu îi dă replica lui Traian Băsescu, după ce fostul preşedinte a relatat că aceasta a plecat de la Cotroceni în urma unor interceptări telefonice.

Adriana Saftoiu si Traian Basescu
Adriana Săftoiu si Traian Băsescu

Adriana Săftoiu îi răspunde lui Traian Băsescu, după episodul legat de plecarea de la Cotroceni, spunând că fostul şef al statului "a confirmat ceea ce suspecta foarte multă lume: că sistemul poate opera cu interceptări ilegale, fără mandat".

"Dar cine să verifice gravitatea acestor afirmaţii? Nu are cine!  (...) Nu ştiu cât a moştenit şi cât a creat cel care se lamentează acum că nici unul dintre oamenii cărora le-a dat el funcţii nu îl mai ascultă. Că doar de aia le-a dat funcţii, ca să îl asculte pe el, nu să asculte de legile acestei ţări. Legea era el, Traian Băsescu. Când am înţeles asta, am decis să mă retrag.

Am decis că loialitatea faţă de un om se opreşte acolo unde începe nebunia de a supune o ţară capriciilor lui.  Aşa e: Traian Băsescu avea acces la orice convorbire telefonică îşi dorea. Inclusiv, la acea convorbire telefonică în care mă menţionează şi o invocă cu un aer periculos", scrie Săftoiu, pe adevarul.ro.

Săftoiu a povestit şi episodul la care Băsescu a făcut referire.

"Ei, bine, acea convorbire a avut loc într-o duminică din luna martie, 2007. Era perioada în care Traian Băsescu tuna şi fulgera împotriva PD-ului, care nici de-al naibii nu voia să părăsească guvernarea Tăriceanu, în urma scandalului „bileţelul roz”.

În acea duminică, un membru PD, acum membru PNL, coleg cu mine, m-a sunat să mi se plângă de atmosfera dezolantă din PD, de îngrijorarea lor că Traian Băsescu refuză să mai comunice cu ei şi a continuat câteva minute bune în aceeaşi notă plângăcios-disperată. La un moment dat, convorbirea s-a întrerupt brusc. Nu mai ştiu exact cine a sunat înapoi, cert e că s-a încheiat discuţia cu remarca mea.

I-am spus acelui membru PD că nu prea e treaba mea să mediez relaţia şi că oricum nu aş avea cum să îi ajut, pentru că Traian Băsescu este dominat de singura lui colaboratoare, Elena Udrea. A doua zi, Traian Băsescu mi-a reproşat  exact acest cuvânt: a domina. Cum mi-am permis să spun asta? E adevărat, atunci nu existau atâtea dovezi câte s-au adunat la finalul celor 10 ani de mandat.  (...)  L-am întrebat atunci de unde ştie ce am spus. Răspunsul era deja clasic: căzusem pe interceptare. Interceptare? am întrebat, neştiindu-mă vinovată de vreo faptă care să aducă atingere siguranţei sau securităţii naţionale. Mi-a răspuns că nu eu eram interceptată, ci colegul. Până în ziua de astăzi, nici eu, nici colegul nu am fost chemaţi de vreo instituţie a statului să dăm socoteală de vreo faptă de natură penală. Mi-a spus că nu are dubii asupra veridicităţii convorbirii. Nu doar că citise, dar şi ascultase! 

E legal? Mă îndoiesc, cum m-am îndoit şi atunci. Să interceptezi convorbirile unor persoane care nu fac obiectul niciunei anchete, înregistrările să ajungă pe masa şi la urechile unui decident politic constituie o încălcare flagrantă a drepturilor omului. Mă îndoiesc că doar eu şi colegul eram abuzaţi de sistem, la cererea „celui mai bine informat” personaj politic.   În efortul de a-şi rescrie mandatele – de parcă e nevoie să ne explice una-alta, ca şi cum nu am fi trăit în ţara pe care acum o deplânge că încalcă drepturile omului şi pe care a condus-o timp de 10 ani – Traian Băsescu se autodenunţă.

Să spunem că m-aş fi făcut vinovată de ceea ce sugerează Traian Băsescu. Cum de nu am fost măcar o dată citată, în 9 ani de zile de când am plecat din funcţie? Toată lumea a avut dovezi, de la Traian Băsescu la instituţiile abilitate, dar nimeni nu a instrumentat cazul?! Cred mai degrabă că, invocând faptul că trebuie să fie bine informat, a cerut să se întocmească un dosar. Nu a căzut nimeni pe ascultare", a mai scris Săftoiu.

Etichete: adriana saftoiu, interceptari telefonice, Traian Băsescu

0/3 COMENTARII
Dinu
01 Jun 17:54
+0
VOTURI
-0
Daca aici ati ajuns sa va faceti publicitate... sunteti foarte buni
Hahaila
28 May 09:30
+0
VOTURI
-0
Pai barbata-so lui Pufulet era portar la ochiul si timpanul ?????????
Matos Imobiliare
07 Apr 10:22
+0
VOTURI
-0
Nu suntem singurii, dar suntem cei mai buni, Matos Imobiliare Campina !!Prin noi vinzi, cumperi, inchiriezi iar ofertele voastre nu vor ramane in rama, deci ne poti suna la sigur 0727571981!!
Sau viziteaza-ne site-ul oficial!!!

http://matosimobiliare.ro/

In perioada 01.04-31.05, comisionul nostru este de doar 2,5%!! Grabeste-te ofertele "zboara" cat ai clipi!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE