Adriana Săftoiu, în cărţi pentru şefia PNL Bucureşti. Preşedinţii de la sectoare au demisionatNumele Adrianei Săftoiu este vehiculat pentru şefia PNL Bucureşti, au declarat, marţi, surse din partid pentru MEDIAFAX, precizând că acesteia i s-ar propune şi preluarea conducerii organizaţiei PNL sector 4, după ce copreşedinţii de sectoare au acceptat să îşi depună demisia.

Adriana Saftoiu
Adriana Săftoiu

UPDATE Liderii organizaţiilor PNL din Capitală urmează să intre, miercuri, la Biroul Politic Naţional al PNL, în analiza conducerii partidului, după eşecul înregistrat la cele şase sectoare, unde alegerile au fost câştigate de candidaţii PSD, anunţul copreşedintelui Alina Gorghiu, potrivit căruia toţi liderii de filiale din Bucureşti şi-au depus mandatele, fiind contrazis de unii lideri, care spun că decizia o vor lua în urma analizei din şedinţa conducerii.

Anca Boagiu, liderul PNL de la sectorul 2, a precizat pentru News.ro că încă nu şi-a depus mandatul.

O decizie privind soarta liderilor pe Capitală ai PNL se va lua în şedinţa Biroului Politic de miercuri.

Potivit unor surse din partid, nu toţi liderii filialelor PNL din Capitală sunt hotărâţi să îşi depună mandatul, după rezultatul alegerilor locale. În organizaţiile de sectoare, liberalii din cele două tabere, democrat-liberală şi liberală, se acuză reciproc de lipsă de susţinere şi de implicare în campanie. În plus, şi conducerea partidului este considerată vinovată pentru eşecul pe linie de la Bucureşti.

De altfel, aceste tensiuni din interiorul filialelor Capitalei pot duce la accelerarea fuziunii PDL-PNL, prin impunerea de la centru de lideri noi în toate aceste organizaţii care au în prezent conducere bicefală, prin copreşedinţi de la cele două partide, au precizat sursele liberale.

Până în prezent, doar prim-vicepreşedintele Dan Cristian Popescu, de la Sectorul 2, şi-a anunţat oficial retragerea de la conducerea organizaţiei, imediat după anunţarea rezultatului alegerilor.

Unii lideri din organizaţii acuză strategia greşită a conducerii partidului, care a retras trei candidaţi la Primăria Generală până la desemnarea lui Cătălin Predoiu. Aceştia le reproşează copreşedinţilor Alina Gorghiu şi Vasile Blaga că, prin deciziile pripite din campanie, au influenţat rezultatul înregistrat la majoritatea sectoarelor.

Pe de altă parte, potrivit surselor citate, la nivelul conducerii se merge pe ideea schimbării tuturor liderilor de filiale. Acest lucru ar putea să se întâmple după stabilirea preşedintelui PNL Bucureşti, care va avea la dispoziţie o lună de zile pentru a-şi alege echipa de preşedinţi de filiale, din fiecare sector.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a anunţat, marţi, la Realitatea TV, că toţi liderii filialelor de sector ai partidului şi-au depus mandatele urmând ca Biroul Politic Naţional să decidă succesorii acestora şi pe cel al lui Cătălin Predoiu la conducerea PNL Bucureşti.

"Toţi preşedinţii de sector din Bucureşti şi-au depus mandatele. Urmează să intrăm într-o procedură urgentă de selectare a preşedinţilor de filială şi ai preşedintelui PNL Bucureşti", a declarat Gorghiu.

Întrebată care dintre liberalii vehiculaţi în presă ca posibili înlocuitori ai lui Cătălin Predoiu la conducerea PNL Bucureşti are şansele cele mai mari să fie desemnat, Alina Gorghiu a răspuns: "Nu s-a discutat niciun nume (...) Adriana Săftoiu poate fi un lider foarte bun, ca şi Cristian Buşoi sau Teodor Atanasiu. Sunt foarte mulţi colegi care pot ocupa această funcţie".

Conducerea PNL Bucureşti ar putea fi preluată de Adriana Săftoiu, după ce Cătălin Predoiu şi-a depus mandatul ca urmare a rezultatului obţinut în alegerile locale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din PNL, potrivit cărora prim-vicepreşedintele PNL ar fi susţinută pentru acestă funcţie de aripa PDL.

În situaţia în care preşedinţii organizaţiilor de sectoare au acceptat să îşi dea demisia, invocate fiind rezultatele obţinute la alegerile din 5 iunie, Adrianei Săftoiu i s-a mai propus să preia şi organizaţia PNL Sector 4, condusă de Mariu Rogin, au declarat surse pentru MEDIAFAX. Aripa PNL ar susţine mai degrabă numirea Adrianei Săftoiu la conducerea organizaţiei sector 4, celelalte nume luate în calcul pentru Bucureşti fiind Teodor Atanasiu sau Cristian Buşoi.

Adriana Săftoiu a obţinut în trecut un scor peste cel al partidului, reuşita ei fiind invocată în contextul actual.

Deputatul Dan Cristian Popescu, candidat la primăria Sectorului 2, şi-a depus, luni, demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte al organizaţiei PNL sector 2.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat marți, la Realitatea TV, că toți președinții organizațiilor de sector din București și-au depus mandatele din cauza rezultatului în alegeri sub nivelul așteptărilor, menționând că urmează să se intre într-o procedură urgentă de selectare a viitorilor președinți de filiale, a președintelui organizației pe București, dar și unificarea celor 20 de filiale cu copreședinți la nivelul județelor.

"Cei șase și-au depus mandatul, le mulțumesc pentru activitate, până pe data de 15 iulie vom avea președinți la organizația de București, la sectoare și vom unifica cele 20 de filiale cu copreședinți. Deci vom avea o fuziune finalizată la nivelul județelor. Alegerile parlamentare trebuie să ne prindă cu toată această fuziune finalizată", a precizat Gorghiu.

Ea a adăugat că un lider la PNL București care să preia atribuțiile lui Cătălin Predoiu va fi identificat într-un timp foarte scurt.

"Adriana Săftoiu poate să fie oricând un lider la fel de bun ca și alți colegi de-ai noștri, și Cristi Bușoi, și domnul Atanasiu. Sunt foarte mulți colegi care ar putea să gestioneze cum trebuie organizația de București, dar nu am făcut nicio discuție", a spus Gorghiu.

Ea a adăugat că cei care și-au depus mandatele nu au rezonat cu electoratul, fapt care a fost cauzat și de modul în care partidul nu a reușit să comunice faptul că această echipă este pe profilul electoratului.

"Au fost niște oameni care se pare că nu au rezonat cu electoratul. Nu am reușit să comunicăm noi, la nivel de partid, suficient de bine că această echipă este una care este pe profilul electoratului, că acești oameni îndeplinesc

Etichete: adriana saftoiu, PNL Bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h