Adriean Videanu, audiat în dosarul "Bica 2"Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, este audiat în dosarul în care este cercetat alături de Alina Bica. Fosta şefă a DIICOT ar fi încercat să-l ajute pe politician cu scoaterea de sub sechestru a unor acţiuni pe care acesta le avea. Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. 

Adriean Videanu, audiat in dosarul "Bica 2"
Adriean Videanu, audiat în dosarul "Bica 2"

Adriean Videanu este audiat joi la Instanța Supremă în dosarul în care fosta șefa a DIICOT, Alina Bica, este acuzata de fapte de corupție. Procurorii DNA spun ca Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să scoata de sub sechestru 80 de actiuni pe care le detinea la firmele administrate de familia sa.

„Vă doresc pace! Până când instanţa nu se va pronunţa în cazul meu, n-am să dau nicio declaraţie”, a spus Adriean Videanu la sosirea la instanță.

Pentru acest termen a fost programată audierea celor doi inculpaţi. Adriean Videanu şi Alina Bica au posibilitatea de a da explicaţii pe larg cu privire la acuzaţiile formulate de procurori.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru că l-ar fi favorizat pe Adriean Videanu în dosarul gazelor ieftine, în calitatea sa de şef al DIICOT. Alina Bica ar fi dispus, cu încălcarea Codului de procedură penală, ridicarea sechestrului asupra unor bunuri ale familiei lui Adriean Videanu.

Cei doi au respins acuzaţiile.

Sursa: Digi24.ro

 

Etichete: Adriean Videanu, Alina Bica, bica 2, corupţie

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE