Aeroportul Henri Coandă,în topul aeroporturilor europene,după creşterea traficului în primele 6 luniAerportul Henri Coandă Otopeni se află în top 5 al aeroporturilor europene, după creşterea traficului în primele 6 luni.

Traficul de pe aeroporturile din Bucuresti, in crestere cu 11% in primele 9 luni din 2015
Traficul de pe aeroporturile din Bucureşti, în creştere cu 11% în primele 9 luni din 2015
Foto: focus-energetic.ro

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul patru în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primul semestru al acestui an, la categoria aeroporturilor care au avut între 5 şi 10 milioane de pasageri, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB), într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano-Bergamo, Porto, și Glasgow, locul al cincilea fiind ocupat de Budapesta. La categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Istanbul Ataturk, Londra Gatwick, Amsterdam şi Barcelona. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Istanbul Sabiha Gokcen, Dublin și Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Santorini, Sibiu, Cluj, Astrahan – Rusia și Azore - Ponta Delgada.

Citeşte şi: Peste 4 milioane de pasageri pe aeroportul Henri Coandă, în primele şase luni din 2015

CNAB a înregistrat, în primele șase luni ale anului 2015, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu, un trafic aerian de 4.217.213 pasageri și 52.116 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 4.215.314 de pasageri şi 46.426 mişcări de aeronave.

Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2015 a înregistrat o creştere relevantă, de 12,58%. faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele atingerii pragului de 9 milioane de pasageri în întreg anul 2015.

Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european, de 4,5%. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, de 2%. Astfel, în primele șase luni ale anului 2015, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 8,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Vezi şi: Topul profesiilor cu cele mai mari salarii din România. Un controlor de trafic: 21.000 lei/lună

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Vezi şi: Moment inedit pe Aeroportul Otopeni. Pasagerii au rămas uimiți. FOTO

Etichete: aeroport, Aeroportul Otopeni, creştere, trafic

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h