Aeroportul internațional din Bruxelles SE REDESCHIDEAeroportul internațional din Bruxelles urmează să fie redeschis duminică, la 12 zile după atentatele din 22 martie din capitala belgiană, cu trei zboruri operate de compania Brussels Airlines, a anunțat sâmbătă președintele-director general Arnaud Feist, transmite AFP.

Aeroportul international din Bruxelles SE REDESCHIDE
Aeroportul internațional din Bruxelles SE REDESCHIDE

!Începând de mâine, duminică, Brussels Airport ar urma să fie parțial operațional. Ar trebui să mai primim astăzi autorizația oficială de a opera', a declarat Feist într-o conferință de presă, scrie Agerpres.

Redeschiderea aeroportului este 'un semnal de speranță care demonstrează voința și forța noastră de a depăși această încercare și de a nu ceda', a adăugat președintele-director general al Brussels Airport.

Compania Brussels Airlines va opera duminică după-amiază trei zboruri, spre destinațiile Atena, Faro (Portugalia) și Torino.

Potrivit lui Arnaud Feist, această redeschidere 'este mai degrabă simbolică'. El a dat asigurări că infrastructurile temporare instalate, ce permit aeroportului să funcționeze la 20% din capacitatea normală, primind în jur de 800 de pasageri pe oră, ar urma să devină pe deplin operaționale 'în câteva zile'.

La cererea sindicatelor de poliție, au fost decise măsuri de securitate suplimentare. În sala unde se va face check-in vor avea acces doar pasagerii cu bilet și documente de identitate, iar bagajele vor fi controlate înainte de pătrunderea în incintă.

Aeroportul nu va fi deservit de transportul în comun, singurele mijloace de acces rămânând taxiul sau autovehiculul propriu.

Etichete: aeroport Bruxelles. bruxelles, aeroport redeschis Bruxelles

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE